Francesco Marchetti Selvaggiani

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Francesco Marchetti Selvaggiani
Født 1. oktober 1871
Roma
Død 13. januar 1951 (79 år)
Roma
Gravlagt Campo Verano
Utdannet ved Gregoriana
Yrke Teolog, diplomat, katolsk prest
Nasjonalitet Italia
Livssyn Den romersk-katolske kirke
Medlem av Det pavelige vitenskapsakademi

Coat of arms of Francesco Marchetti-Selvaggiani.svg

Francesco Marchetti-Selvaggiani (født 1. oktober 1871, død 13. januar 1951) var en italiensk kardinal. Han tilbragte hele sin karrière i den romerske kurie, og ble dekanus for kardinalskollegiet og prefekt for Kongregasjonen for troslæren.

Han ble født i Roma, og ble presteviet i 1896. Umiddelbart ble han tilknyttet Vatikanets statssekretariat, hvor han arbeidet frem til 1922. I 1918 ble han titulær erkebiskop. Hans siste stillinger i statssekretariatet var som nuntius til Venezuela og deretter til Østerrike. Han ble medlem av Kongregasjonen for folkenes evangelisering og gjort til kardinal av pave Pius XI ved konsistoriet i 1930.

I 1931 ble han generalvikar for Roma, og erkeprest for San Giovanni in Laterano. I 1936 ble han forfremmet til kardinalbiskop av Frascati. Rett etter at Pius XII ble valgt til pave, døde Donato Sbarretti, og Pius XII utnevnte Marchetti-Selvaggiani til hans etterfølger som prefekt for kongregasjonen for troslæren. I 1948 ble han dekanus for kardinalskollegiet og dermed titulærbiskop av Ostia.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]


Forgjenger:
 Gennaro Granito Pignatelli di Belmonte 
Dekanus for kardinalskollegiet
Etterfølger:
 Eugène Tisserant