Fotskammel

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Fotskammel til kontorbruk for å få bedre blodsirkulasjon.

En fotskammel er et møbel som brukes for å heve foten eller hvile foten på. En enkel fotskammel kan ha form som en kort, firbent krakk. Fotstøtte eller fothvile kan vise til lignende innretninger med lignende funksjon.

Komfort[rediger | rediger kilde]

En fotskammel kan brukes for å gi bedre komfort for avslappelse og komfort til en person som sitter, for eksempel i kombinasjon med en stol eller sofa.

Praktiske formål[rediger | rediger kilde]

Til arbeid og praktisk bruk kan en fotskammel ved å heve beina hjelpe til med å bedre blodsirkulasjonen, som kan være nyttig til for eksempel kontorarbeid eller langvarig bruk av maskineri. Blodsirkulasjonen vil økes på grunn av at føttene heves slik at det kommer mindre press fra stolen mot undersiden av låret.[trenger referanse] Høye stoler som barstoler og frisørstoler har ofte integrert fotstøtte. Barn eller lave personer kan noen ganger få en fotskammel i tilfelle de ikke når gulvet fra der de sitter slik at føttene kan hvile komfortabelt. På biler er det vanligvis en fothvile til venstrefoten til venstre for de andre pedalene. En enkel fotstøtte i form av et rør finnes på noen motorsykler, BMX-sykler og kajakker.

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]