Fotoalbum

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Et eksempel på et vanlig fotoalbum
Gammelt fotoalbum

Et fotoalbum inneholder en samling av fotografier og har ofte form og fasong som en bok.

De eldste fotoalbumene hadde i Norge ofte mørke grå sider hvor små sorthvit bilder kunne limes inn ved hjelp av fotohjørner eller lim. De gamle sorthvitt bildene kunne klebe seg sammen, særlig når det var varmt, så mellom hvert ark for å sette inn bilder var det ofte et tynt papirark (silkepapir) for å forhindre det. Etter hvert ble bildene i farger og sidene i albumene ble lyse grå eller hvite.

I tillegg til album med blanke ark der en kunne lime inn bilder kom det fotoalbum der det var plastlommer til å skyve bildene inn i. Albumene med plastlommer var ofte ringpermer og også vanlige album for inn liming kom som ringpermer. Man skrev ofte under bildene hvor, når de var tatt og navnet på personer på bildene.

Mange liker å lage flotte album der de skriver tekst til bildene, klipper, limer, setter inn klistremerker og lignende, dette kalles scrapbooking.

Med internett kan man nå opprette et online fotoalbum, dvs. et elektronisk fotoalbum hvor brukerne kan laste opp fotografier og dele dem med venner og familie.

Man kan også lage digitale fotoalbum hvor man hjemme på en PC setter inn bilder og skriver tekster. Man kan velge i et bibliotek med ferdiglagde bakgrunner og clipart.