Forum for Kommunal Planlegging

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Forum for Kommunal Planlegging (FKP) er en nettverksorganisasjon for bedre kommunal planlegging og fagutvikling. Forumet har særlig fokus på samfunnsplanlegging og arealplanlegging etter plan- og bygningsloven.

FKP ble etablert i 1990, da som Forum for Kommunale Planleggere. Forumet skiftet navn på generalforsamling i 2012. Pr 2015 har FKP ca 630 medlemmer, de fleste fra kommuner, fylkeskommune, Fylkesmannen, departement og direktorat, men også flere fra privat konsulentfirmaer som jobber med og interesserer seg for, kommunal planlegging. Det er personlig medlemskap i forumet.

FKP arrangerer hvert år Kommuneplankonferansen, på ulike steder i Norge. Det arrangeres også årlig studietur til inn- eller utland der målet er å se på trender og nyheter innen europeisk planlegging.

Forumet blir mye brukt som referansegruppe for FOU-er og høringsinstans. FKP utviklet i 2008 en etisk plattform for planleggere[død lenke]. Gjennom en etisk plattform ønsker FKP å bidra til at planleggere er seg bevisste sitt samfunnsansvar, og at dette kommer til uttrykk i handling.

For internasjonal kontakt er FKP medlem av ECTP-CEU, European Council of Spatial Planners, som er en paraplyorganisasjon for planleggerforeninger i Europa.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]