Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse
Basisdata
Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse
Aktiv1. januar 2007
LandDanmark
HovedkvarterHjørring
NettsideForsvarsministeriets Ejendomsstyrelse
Operativt oppdrag

Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse (FES) ble opprettet 1. januar 2007 og står for oppførelse og drift av alle fasiliteter i Danmarks forsvar. Staben i Hjørring råder over ca. 150 medarbeidere og står for å lede, planlegge og utvikle FES.

FES råder over en byggedivisjon ved hovedkvarteret i Hjørring, som har en rekke underliggende avdelinger landet over, som ivaretar alle bygge-, anleggs- og vedlikeholdelsesoppgaver på Forsvarets fasiliteter i hver deres regionale område.

Driftsdivisjonen, som også har hovedsete i Hjørring, har ansvar for å drive Forsvarets tjenestesteder i hver deres område. Underliggende har driftsdivisjonen et regionsenter både på Sjælland og i Jylland. De leder og koordinerer arbeidet på de underliggende etablissementer (for eksempel kaserner, orlogsstasjoner og flystasjoner), som står for den egentlige drift av Forsvarets fasiliteter. De driver kantinene, slår gress, skuffer sne, gjør rent og sørger for alle de andre praktiske oppgaver som skal løses for at tjenestestedene fungerer til brukernes fulle tilfredshet. En del av disse oppgaver er satt ut på kontrakt.

Derutover håndterer FES blant annet miljø- og energioppgaver, naturforvaltning samt salg og utleie av Forsvarets eiendommer og leieboliger.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]