Formel 2

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
For den pågående sesongen, se Formel 2-sesongen 2024.
Mesterskapet i Formel 2‏‏‎
Kategori Formelracing
Land Internasjonalt
Første sesong 1948 (mesterskapet: 2019)
Regjerende førermester Frankrikes flagg Théo Pourchaire
Regjerende lagmester Frankrikes flagg ART Grand Prix
Nettsted www.fiaformula2.com

Pågående sesong

Formel 2 (forkortet F2) er en klasse innen formelbil-racing som reguleres av Det internasjonale bilsportforbundet (FIA). Det internasjonale mesterskapet i Formel 2 er det andre høyeste nivået i FIAs Global Pathway, et program som hjelper førere på veien til Formel 1.[1] Mesterskapet startet i 2017 som en støtteserie til verdensmesterskapet i Formel 1, og er en videreføring av den tidligere GP2-serien.[2] Formel 2 er neste steg videre for førere som konkurrerer i Formel 3.

Mesterskapet[rediger | rediger kilde]

For at serien skal bli kostnadseffektiv for lagene, og en mest mulig ideell øvelse for en karriere i Formel 1, er det obligatorisk for alle lagene å benytte samme understell, motor og dekkleverandør slik at førerens evner kommer mest mulig frem. Formel 2 kjører ofte på europeiske baner, men har også opptrådt på internasjonale arenaer, som Bahrain International Circuit i Bahrain og Yas Marina Circuit i De forente arabiske emirater.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «FIA begins work on new Formula 2 feeder category for Formula 1». www.autosport.com (engelsk). Besøkt 24. mai 2021. 
  2. ^ «Newly renamed F2 series to feature at 10 Grands Prix». www.formula1.com (engelsk). Besøkt 24. mai 2021. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]