Forever Living

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Forever Living Products International, Inc. er et amerikansk selskap stiftet i 1978 som selger helse- og velværeprodukter gjennom forretningsformen multi-level marketing (MLM).

Historie[rediger | rediger kilde]

Forever Living ble stiftet i 1978 av Rex G. Maughan og ledes fortsatt av ham. Selskapet startet med å selge helseprodukter baserte på aloe vera, og i 1981 kjøpte de patentrettighetene til selskapet Aloe Vera of America, samtidig som de etablerte sin egen fabrikk. På kort tid skjøt omsetningen i været, og selskapet var plutselig blitt et av landets raskest voksende.

Forever Living er det største privateide selskapet i den amerikanske delstaten Arizona og har nærmere 10 millioner selvstendige distributører i rundt 150 land.[1] I de nordiske landene er det rundt 80 000 distributører.

I 2010 kunne selskapet rapportere om en omsetning på 2,5 milliarder USD.

Forretningsmodell[rediger | rediger kilde]

Forever Living omsetter sine produkter gjennom et nettverk av selvstendige produktkonsulenter. Disse er organisert i en hierarkisk struktur etter MLM-prinsippet, og mottar provisjoner på omsetningen som de skaper. Selskapet er medlem av den norske interesseorganisasjonen Direktesalgsforbundet. Sammenlignet med andre MLM-selskaper har Forever Living hatt en forholdsvis beskjeden omsetning pr. produktkonsulent.[2]

Forever Living ble i 2004 bøtelagt for villedende markedsføring i Ungarn.[3]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ About Us Forever Living Products
  2. ^ Omsetter for 1,1 mrd kroner networkmarketing.no
  3. ^ Forever Living Products - medicinal products - Deception of consumers Gazdasági Versenyhivatal