Hopp til innhold

Forestry Commission

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Forestry Commission er en britisk myndighet med ansvar for landets skoger. Mandatet er å beskytte skogene, bidra til at de vokser i omfang og å øke deres verdi for samfunnet og miljøet. Myndigheten ble opprettet i 1919.

Arbeid[rediger | rediger kilde]

Forestry Commission står som eier av og bestyrer 7720 km² skog i Storbritannia. Det meste, 60%, er i Skottland, mens 26% er i England og resten i Wales. Aktiviteten omfatter hogst, nyplanting, stell og forbedring av vekstmiljøet, samt å gjøre skogene egnet for rekreasjon.

Kommisjonen har også et ansvar for privat eid skog, blant annet gjennom administrasjon av subsidier til skogeiere.

Struktur[rediger | rediger kilde]

Kommisjonen er organisert som et regjeringsdepartement uten minister. Det har et styre bestående av en formann og ti kommissærer. De ti inkluderer generaldirektøren, som er utnevnt av monarken. Et mindre utøvende styre assisterer generaldirektøren og de nasjonale direktørene i arbeidet.

Siden 1. april 2003 har det vært en underkommisjon for hver av de tre nasjonenen England, Skottland og Wales, hver ledet av en nasjonal komité og direktør. Denne strukturen gjør det mulig å fokusere bedre på individuelle behov, samtidig som man gjennom den felles myndigheten kan utføre riksdekkende tiltak.

Eiendommer[rediger | rediger kilde]

Blant skogene som bestyres av kommisjonen er: