Foreningen !les

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Foreningen !les
Type Ideell organisasjon
Org.nummer 982 153 158[1]
Stiftet 1997[trenger referanse]
Hovedkontor Øvre Slottsgate 3, 0157 Oslo
Opprinnelse Aksjon Leselyst
Daglig leder Vibeke Røgler (konst.)
Nettsted www.foreningenles.no

Foreningen !les er en norsk medlemsorganisasjon støttet av bredden i bok- og formidlingsbransjeningen. Foreningen !les har 5,8 årsverk og holder til på Sentralen i Oslo. Foreningen !les sin oppgave er å fremme lesing av litteratur til barn, ungdom og voksne. Det overordnede målet er at flere leser mer. Foreningen !les jobber å utvikle formidlerrollen og for å fremheve lesende rollemodeller.

Delmål for foreningen er at barn og unge skal ha kunnskap om og kjennskap til nyere norsk og oversatt litteratur. De skal kjenne til og være trygge på arenaer der de kan finne mer litteratur. Det skal finnes gode, nasjonale strategier for å fremme lyst og engasjement for lesing. Lesingens demokratiske og samfunnsmessige betydning er et viktig bakteppe for alt arbeid som gjøres i Foreningen !les.

Foreningen !les samarbeider med ulike aktører innen skoleverket, biblioteksektoren og litteraturbransjen. Årlige kjernetiltak er aksjonene Leseskogen på 1. og 2. trinn, Tid for ti på 7. trinn, tXt og Faktafyk på ungdomsskolen og Rein tekst i videregående skole, samt prisene Bokslukerprisen på 6. trinn, UPrisen i ungdomsskolen og Ungdommens kritikerpris i videregående skole. Foreningen !les arrangerer også norgesmesterskap i poesislam og setter i gang nye prosjekter, både i og utenfor skolen og bibliotekene. Eksempler på slike prosjekter er samarbeid med idrettsarenaen, prosjekter på helsestasjoner og en økt satsing på sakprosa.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Nøkkelopplysninger fra Enhetsregisteret

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]