Flygelhorn

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Flygelhorn med tre ventiler

Flygelhorn er et messingblåseinstrument med munnstykke formet som en skål/kopp. Flygelhornet har samme størrelse som kornetten og trompeten, men er mer «kjegleformet» boret, noe som gir en mykere lyd. Flygelhornet har vanligvis tre ventiler, men noen har også fire ventiler.

Rolle i brassband[rediger | rediger kilde]

I et brassband er lyden av flygelhornet ofte skjult av lyden fra kornettene. Flygelhornet er også ofte brukt for å myke opp tonen til kornettene, og har også rollen å gi støtte til hornavdelingen i brassbandet. Kontrasten mellom den myke tonen fra flygelhornet og den lyse tonen fra kornetten, gjør at flygelhornet ofte blir brukt som soloinstrument i brassband.

Populært jazzinstrument[rediger | rediger kilde]

Flygelhornet har vanligvis tre ventiler, men noen har også fire ventiler. Bildet viser jazzmusikeren Claudio Roditi med instrumentet.

Den er mye brukt i jazzsammenheng, spesielt på ballader grunnet sin myke klang. Da legger ofte trompetisten vekk sin trompet og tar opp sitt flyghelhorn. En av flygelhornets fremste eksponenter er den amerikanske jazzmusikeren Art Farmer.

musikkstubbDenne musikkrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.