Flukten fra hønsegården

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Flukten fra hønsegården
orig. Chicken Run
Generell informasjon
SpråkEngelsk
RegiPeter Lord og Nick Park
Eksterne lenker
Offisielt nettsted (en)

Flukten fra hønsegården er en britisk-amerikansk Oscar-nominert stop-motion-animasjonsfilm fra 2000.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

En gruppe kyllinger bor på en gård som drives av Tweedy-ekteparet. Kyllingene forsøker flere ganger å flykte fra gården, men blir alltid fanget igjen. Frustrert over den minimale, og stadig synkende, fortjenesten som gården genererer, finner fru Tweedy på en ny idé om å konvertere gården til automatisert produksjon og bruke en pai-maskin for å gjøre kyllingene til kjøtt-pai. En mistenksom Mr. Tweedy lurer på om kyllingene planlegger noe, men fru Tweedy avviser denne teorien. Kyllingens leder, Ginger, blir vitne til en hane ved navn Rocky Rhodes som krasj-lander ved gården. Kyllingene forsøker å redde den skadde vingen hans, og gjemme hanen fra Tweedy-ekteparet.

Interessert i Rockys tilsynelatende flygende evner, ber Ginger ham om å hjelpe kyllingene med å fly. Rocky gir dem trening, samtidig som Mr. Tweedy bygger pai-maskinen deres. Senere holder Rocky en fest når vingen hans er fullstendig helbredet, og Ginger insisterer på at hanen demonstrerer å fly dagen etter. Men Tweedy er ferdig med å bygge pai-maskinen, og legger Ginger i den for prøve maskinen. Rocky redder Ginger og saboterer utilsiktet maskinen. Dette gir fuglene litt mer tid til å advare de andre om Tweedys planer, men de får veldig kort tid til å komme seg unna. Dagen etter oppdager Ginger at Rocky har forlatt gården deres. Men han etterlot seg en en plakat som avslører at han egentlig var en stunt-hane, sendt ut fra en kanon. Hanen klarte egentlig ikke å fly på egenhånd.

En eldre hane, Fowler, forsøker å muntre opp de andre dyrene ved å fortelle historier om hans tid som maskot i Royal Air Force. Dette gir Ginger en ny ide om å lage et fly, som de kan bruke til å flykte fra gården. Kyllingene - med hjelp fra Nick og Fetcher (to rotter som driver med smugling) - monterer deler til flyet samtidig som Tweedy forsøker å fikse pai-maskinen. Mr. Tweedy blir angrepet av kyllingene, og etterlater ham bundet og kneblet når de avslutter arbeidet med flyet. I mellomtiden møter Rocky, fremdeles på flukt, et tavle som annonserer fru Tweedys kylling-paier. Rocky føler seg skyldig i å ha overlatt Ginger og de andre kyllingene til en slik skjebne, så han kommer tilbake til gården for å slå seg sammen med dem. Kyllingene diskuterer også hva som egentlig kom først av Høna og egget.

Engelske Stemmer[rediger | rediger kilde]

Mel Gibson.

Norske Stemmer[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]