Floridalønn

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Floridalønn
Nomenklatur
Acer floridanum
(Chapm.) Pax
Populærnavn
floridalønn
Klassifikasjon
Rikeplanter
Divisjonkarplanter
Klasseblomsterplanter
Ordenlønneordenen
Familielønnefamilien
UnderfamilieHippocastanoideae
Slektlønneslekten
Økologi
Habitat: skog
Utbredelse:

Floridalønn (Acer floridanum, tidligere Acer barbatum) er en nordamerikansk art i lønneslekten. Den er nært beslektet med sukkerlønn og regnes ofte som underarten Acer saccharum subsp. floridanum.

Den er mindre enn sukkerlønn. Bladene er sølvhårete på undersiden, og de er mindre og dypere innskåret, ikke ulik den europeiske arten naverlønn. Samaraene er mindre, og barken er hvitere.

Utbredelsen er usammenhengende i Sørstatene fra sørøstlige Virginia sørvestover gjennom Nord- og Sør-Carolina og Georgia til nordvestlige Florida. Den finnes videre vestover gjennom Alabama, Mississippi og Louisiana til østlige Texas, og nordover gjennom Arkansas til østlige Oklahoma. Isolerte bestander forekommer langs Floridas golfkyst og ett sted i sentrale Oklahoma.

Floridalønn vokser på næringsrik jord sammen med ambratre, pileik, rødlønn, tulipantre, ask, vasseik, Celtis laevigata, alm, blomsterkornell, amerikaagnbøk, virginiaeiner, rød morbær, rødeik, svinehickory, Tilia caroliniana, Sabal palmetto og virakfuru.

Litteratur[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]