Flash Point

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Flash Point
orig. 导火线
Generell informasjon
GenreActionthriller, kampsportfilm, gangsterfilm
Utgivelsesår2007
NasjonalitetHongkong
Lengde88 min.
SpråkStandard kantonesisk
Bak kamera
RegiWilson Yip Rediger dette på Wikidata
ManusSzeto Kam-Yuen Rediger dette på Wikidata
TemaMixed martial arts Rediger dette på Wikidata
Produsent(er)Nansun Shi, Donnie Yen
MusikkChan Kwong-wing Rediger dette på Wikidata
KlippCheung Ka-fai Rediger dette på Wikidata
Foran kamera
MedvirkendeDonnie Yen, Louis Koo, Collin Chou, Xing Yu, Ray Lui, Fan Bingbing, Xu Qing, Kent Cheng,[1] Austin Wai,[1] Ai Wai[1] Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
Farve/s.hvFarger Rediger dette på Wikidata
Distributør(er)Mandarin Films Distribution
Netflix
Premiere(r)2007
Eksterne lenker

Flash Point er en actionfilm fra 2007, regissert av Wilson Yip. Hovedrollene spilles av Donnie Yen, Louis Koo, Collin Chou, Lui Leung-wai, Fan Bingbing og Xing Yu.

Flash Point ble først sluppet i Hongkong, den 9. august 2007.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

Filmens handling finner sted før 1997, før Hongkong igjen ble en del av Folkerepublikken Kina, og åpner med de tre brødrene Archer, Tony og Tiger som diskuterer en narkotika-handel med den rivaliserende gjenglederen Sam. Politietterforskeren Ma Jun og teamet hans raider en nattklubb; Ma Jun har opp gjennom karrieren fått mange skraper for å ha påført mistenkte personer skader. Denne dagen ender Ma Jun opp med å måtte slåss mot partneren sin, Wilson, som har blitt plantet i nattklubben som under cover-agent.

De tre brødrene blir senere konfrontert av Sam og gjengen hans, som er utålmodige etter å ha mottatt et parti narkotika fra brødrenes hjemland Vietnam. Tiger får senere i oppdrag å drepe Sam i bilen hans, men planen mislykkes fordi Wilson griper inn. Når han ligger på sykehus, samtykker Sam i å vitne i en rettssak mot Archer, Tony og Tiger. Natten før morens bursdag planlegger de tre brødrene å få tilbake narkotikapengene sine, men Archer blir arrestert av Hong Kong-politiet.

Samtidig oppdager Tony og Tiger at Wilson er en «muldvarp», og de forsøker å bli kvitt ham. En dommer pålegger Archer å levere inn passet sitt, slik at han ikke skal kunne flykte fra Hong Kong før rettssaken mot brødreneer overstått. Tre måneder senere blir Sam drept av Tiger og Tony. De forsøker på nytt å drepe Wilson, og leverer en bombe som dreper inspektør Wong og skader Wilsons gravide kjæreste, Judy. Men de klarer ikke å skade Wilson.

Tony og Tiger planlegger deretter å forkle seg som vaktmestere, for å snike seg inn på sykehuset hvor Wilson blir beskyttet av politiet. Tony kidnapper Judy fra sykehuset, og truer med å drepe henne dersom Wilson vitner i rettssaken. Under rettsmøtet nekter Wilson å vitne, og saken blir henlagt på grunn av mangel på bevis. Wilson forsøker deretter å redde Judy, men han blir snart tatt til fange av Tony og gjengen hans.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b c (på cs) ČSFD, 2001, Wikidata Q3561957, https://csfd.cz 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]