Finn Wittrock

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Finn Wittrock
Finn Wittrock 2.jpg
Født28. oktober 1984 (34 år)
Lenox
Utdannet ved The Juilliard School, Los Angeles County High School for the Arts
Beskjeftigelse Filmskuespiller, teaterskuespiller, fjernsynsskuespiller, manusforfatter, skuespiller
Nasjonalitet USA
Utmerkelse Theatre World Award (2012)
Aktive år2003
IMDbIMDbRedigere på wikidata

Peter «Finn» Wittrock jr.[1] (født 28. oktober 1984 i Lenox i Massachusetts) er en amerikansk skuespiller og manusforfatter.

I begynnelsen av karrieren hadde Wittrock flere gjesteroller på fjernsyn, og filmdebuten kom med Halloweentown High i 2004. Han studerte teater på The Juilliard School og spilte en fast rollefigur i såpeoperaen All My Children fra 2009 til 2011. I 2012 dukket han opp på Broadway med Arthur Millers skuespill En handelsreisendes død, regissert av Mike Nichols.

I 2014 fikk han bredere anerkjennelse med roller i blant annet The Normal Heart, Noah og Unbroken. Han ble også nominert til en Primetime Emmy Award for rollen som seriemorderen Dandy Mott i fjerde sesong av antalogiserien American Horror Story. Wittrock hadde også roller i seriens femte og sjette sesong, Hotel og Roanoke. I 2015 hadde han en liten rolle i ensemblefilmen The Big Short, og i 2016 spilte han Greg i Damien Chazelles musikalfilm La La Land. Begge ble nominert til Oscar for beste film. I 2018 ble han nominert til en ny Emmy for rollen som mordofferet Jeffrey Trail i krimserien The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story.

Filmografi (utvalg)[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Juilliard Students Return to New Orleans». The Juilliard Journal. April 2008. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]