Finn Wittrock

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Finn Wittrock
Finn Wittrock 2.jpg
Født28. oktober 1984[1] (35 år)
Lenox
Utdannet ved The Juilliard School, Los Angeles County High School for the Arts
Beskjeftigelse Filmskuespiller, teaterskuespiller, fjernsynsskuespiller, manusforfatter, skuespiller
Nasjonalitet USA
Utmerkelser Theatre World Award (2012)[2]
Aktive år2003
IMDbIMDbRedigér på wikidata

Peter «Finn» Wittrock jr.[3] (født 28. oktober 1984 i Lenox i Massachusetts) er en amerikansk skuespiller og manusforfatter.

I begynnelsen av karrieren hadde Wittrock flere gjesteroller på fjernsyn, og filmdebuten kom med Halloweentown High i 2004. Han studerte teater på The Juilliard School og spilte en fast rollefigur i såpeoperaen All My Children fra 2009 til 2011. I 2012 dukket han opp på Broadway med Arthur Millers skuespill En handelsreisendes død, regissert av Mike Nichols.

I 2014 fikk han bredere anerkjennelse med roller i blant annet The Normal Heart, Noah og Unbroken. Han ble også nominert til en Primetime Emmy Award for rollen som seriemorderen Dandy Mott i fjerde sesong av antalogiserien American Horror Story. Wittrock hadde også roller i seriens femte og sjette sesong, Hotel og Roanoke. I 2015 hadde han en liten rolle i ensemblefilmen The Big Short, og i 2016 spilte han Greg i Damien Chazelles musikalfilm La La Land. Begge ble nominert til Oscar for beste film. I 2018 ble han nominert til en ny Emmy for rollen som mordofferet Jeffrey Trail i krimserien The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story.

Filmografi (utvalg)[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]