Fifth Harmony

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Fifth Harmony
UtmerkelserBillboard 21 Under 21 (2016)[1]
OpphavMiami, USA (2013)
SjangerPopmusikk
Aktive år2012
PlateselskapEpic Records, Syco Music
Nettstedhttps://fifthharmony.com/
IMDbIMDb
Medlemmer
Ally Brooke (2012–2017), Lauren Jauregui (2012–2017), Normani Kordei (2012–2017), Dinah Jane Hansen (2012–2017)
Logo
Fifth Harmonys logo

Fifth Harmony er en amerikansk jentegruppe som ble dannet i den andre sesongen av X-Factor. Gruppen består av Dinah Jane Hansen, Lauren Jauregui, Ally Brooke Hernandez og Normani Kordei. De er signert til Syco Music, opprettet av Simon Cowell, og Epic Records som begge er under Sony. Fifth Harmony kom med sin første EP Better Together i 2013, mens deres første album Reflection kom ut 2. februar 2015 i Norge. Det andre albumet ble sluppet 27. Mai 2016 med tittelen 7/27. De har kommet med hit sanger som «Work From Home» og «Worth It». Den 8. august 2017 slapp de sitt tredje studioalbum og første gang som en kvartett kalt Fifth Harmony.

2012: The X-Factor[rediger | rediger kilde]

Fifth Harmony ble opprinnelig satt sammen av fem sangere med vellykkede auditions som soloartister, men som ikke kom videre. De ble senere formet til en gruppe av Simon Cowell, og endte til slutt på tredjeplass bak Carly Rose Soneclar og vinner Tate stevens.

Medlemmer[rediger | rediger kilde]

Dinah Jane Hansen[rediger | rediger kilde]

Dinah Jane Ilaisaane Milika Hansen ble født i Santa Ana, California 22. juni 1997 og er den yngste av de fire medlemmene. Hun vokste opp i Orange County, og er den eldste av 7 søsken. Dinah sang på sin audition «If I Were a Boy» av Beyoncé. Hun auditioned for X Factor i Providence, Rhode Island.

Lauren Jauregui[rediger | rediger kilde]

Lauren Michelle Jauregui Morgado ble født i Miami, Florida den 27. juni 1996 som datter av Michael og Clara Jauregui. Hun har to søsken, Taylor og Chris Jauregui. Lauren var på audition for X-factor i Greensboro, North Carolina med sangen «If I ain't Got You» av Alicia Keys. Den 9. Desember 2016 debuterte Lauren med sin første solo sang «Back To Me» i et samarbeid med duoen Marian Hill. 26. Mai 2017 kom hun nok en gang ut med en låt, denne gangen kalt «Strangers» i et samarbeid med Halsey. Sangen er på albumet til Halsey.

Normani Kordei[rediger | rediger kilde]

Normani Kordei Hamilton ble født i Atlanta, Georgia den 31. mai 1996, men flyttet til Houston, Texas etter orkanen Katrina i 2005. Kordei er datter av Derrick og Andrea Hamilton. Normani har to eldre halv-søstre, Arielle og Ashlee. Hun har opptrådt siden hun var tre år gammel og var en pris-vinnende danser før hun spilte inn sin første singel da hun var tretten år. I mai 2017 var Kordei med i den 24. Sesongen av Dancing With The Stars på abc, med proff danse partneren Valentin Chmerkovskiy kom de helt til finalen og endte på en tredje plass.

Ally Brooke[rediger | rediger kilde]

Allyson «Ally» Brooke Hernandez er det eldste medlemmet av Fifth Harmony. Hun ble født 7. juli 1993 i San Antonio, Texas. Ally er datteren til Jerry og Patricia Hernandez og har en eldre bror, Brandon. Ally var på audition for X-factor i Austin, Texas og sang «On My Knees» av Jaci Velasquez. I samarbeid med DJ-duoen Lost Kings og A$ap Ferg debuterte Ally sin første solo singel «Look At Us Now» den 9. Juni 2017.

Tidligere medlemmer[rediger | rediger kilde]

Camila Cabello[rediger | rediger kilde]

Karla Camila Cabello Estrabao ble født i Havana, Cuba den 3. mars 1997 som datter av Alejandro og Sinu Cabello. Hun har en yngre søster ved navn Sofia. Cabellos audition ble aldri vist på TV i den grunn fordi X Factor ikke hadde retten til å vise sangen hun sang «Respect» av Aretha Franklin på TV.

Den 18. desember 2016 annonserte Fifth Harmony at Cabello hadde forlatt bandet. Det har siden vært mye drama mellom de to artistenes fans.[trenger referanse]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ www.billboard.com[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]