Hopp til innhold

Faure Gnassingbé

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Faure Gnassingbé
Født6. juni 1966[1]Rediger på Wikidata (58 år)
Afagnan
BeskjeftigelsePolitiker, samfunnsøkonom Rediger på Wikidata
Embete
  • President of Togo (2005–)
  • Member of the National Assembly of Togo
  • President of Togo (2005–2005)
  • President of the National Assembly of Togo (2005–2005) Rediger på Wikidata
Akademisk gradDoktor nauk
Utdannet vedUniversité Paris-Dauphine
The George Washington University School of Business
FarGnassingbé Eyadéma
MorSabine Mensah
SøskenErnest Gnassingbé
PartiRassemblement du peuple togolais
NasjonalitetTogo
UtmerkelserMono-ordenen
Storkors av Benins nasjonalorden (2011)

Faure Gnassingbé (født 6. juni 1966) er politiker og utdannet økonom i Togo. Han er sønnen til den tidligere presidenten Gnassingbé Eyadéma.

Han ble medlem i togolesiske parlamentetet i 1998. I 2002 skrev faren hans under på en lov som gjorde det mulig for sønnen hans å overta som president etter ham.

To dager etter at faren døde i februar 2005 utnevnte Gnassingbé seg til president med støtte fra det militære. Etter sterkt internasjonalt press måtte han trekke seg og godta et nyvalg. Etter valget ble han erklært som vinner men opposisjonen i landet nektet å godta valgresultatet. Formelt overtok han som president i mai 2005.

I oktober 2021 mottok Faure Gnassingbé "HeForShe" -utmerkelsen fra UN Women fredag ​​for sin politikk for å fremme kvinner, og likestilling og likestilling, kunngjorde regjeringsportalen République Togolaise. HeForShe (Lui pour Elle) er en global solidaritetsbevegelse ledet av UN Women for større likestilling og likestilling. Fredag ​​mottok HeForShe -skillet fra UN Women, for sin politikk for å fremme kvinner, og likestilling og likestilling, kunngjør regjeringsportalen Togolesisk republikk. HeForShe (Him for Her) er en global solidaritetsbevegelse ledet av UN Women for større likestilling og likestilling.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Munzinger Personen, oppført som Faure Gnassingbe, Munzinger IBA 00000025359, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]