Farley Mowat

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Farley Mowat

Farley McGill Mowat (født 12. mai 1921 i Belleville, Ontario, Canada, død 6. mai 2014) var en miljøverner og en av Canadas mest leste forfattere.

Hans bøker er blitt oversatt til 52 språk, og han har solgt over 14 millioner bøker. Han oppnådde berømmelse med utgivelsen av sine bøker om Canadas nordområder, så som People of the Deer (1952) og Never Cry Wolf (1963).[1] Den sistnevnte, som er en historie om hans opplevelser med ulver i Arktis, ble filmatisert i en film som ble utgitt i 1983.

Mowats arbeid for økologisme og miljøvern, og en forfatterstil som «aldri lar fakta stå i veien for sannheten»,[2] skaffet ham både hyllest og kritikk. Hans innflytelse er imidlertid udiskuterbar, og Never Cry Wolf har blitt tilskrevet mye av æren for den store endringen i synet på og frykten for ulver i siste halvdel av 1900-tallet.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Rubio, Gerald J. Mowat, Farley. The Canadian Encyclopedia.
  2. ^ Steve Burgess (11. mai 1999). «Northern exposure». Salon. Arkivert fra originalen 11. januar 2006. Besøkt 15. mai 2011. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

forfatterstubbDenne biografien om en forfatter, lyriker eller dramatiker er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.