Farleigh Hungerford Castle

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra Farleigh Castle)
Hopp til: navigasjon, søk
Hovedporten til Farleigh Hungerford Castle.

Farleigh Hungerford Castle, også kjent som Farleigh Castle eller Hungerford Castle, er en slottsruin i Farleigh Hungerford i Somerset. Det bestod opprinnelig av en ringmur med et rundt tårn i hvert hjørne og bygninger i borggården. To av tårnene, hovedporten og deler av ringmuren er bevart.

Det ble reist omkring 1370. Den første eieren var Thomas Hungerford, som var speaker i Underhuset. Hans sønn Walter Hungerford, 1. baron Hungerford, utvidet slottet tidlig i det 15. århundre. Den gamle sognekirken ble da innlemmet i slottet, og ble tatt i bruk som slottskapell.[1] Man mener at den nåværende sognekirken ble bygget av Lord Hungerford som erstatning.[2]

Margaret Pole, 8. grevinne av Salisbury ble født på slottet i 1473

Under den engelske borgerkrig var den daværende Lord Hungerford kommandant for parlamentarianernes styrker i Wiltshire. Broren var rojalist, og fikk kommando over garnisonen i Farleigh i 1644. Han overgav seg til Lord Hungerford i 1645, uten kamp. En senere Lord Hungerford tok imot Karl II på slottet i 1675. Etter Rye House-komplottet i 1683 ble slottet raidet, og våpen ble beslaglagt.

Det eies og vedlikeholdes av English Heritage, og er åpent for publikum.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]