Familien Flint

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
For spillefilmen fra 1994, se The Flintstones (film)
Familien Flint
orig. The Flintstones
Generell informasjon
SjangerAnimasjon / Komedie / Familie
Prod.landAmerikansk
Sendeår1960
Sesonger6
Episoder166
Lengde25 (per episode)
Bak kamera
Skaper(e)William Hanna, Joseph Barbera, Fred Crippen
ProdusentWilliam Hanna
Joseph Barbera
TittelmusikkHoyt Curtin
MusikkHoyt Curtin
Prod.selskapHanna-Barbera, Pantomime Pictures
Sending
Periode30. sept. 19601. april 1966
TV-kanalABC
Eksterne lenker
IMDb

Familien Flint (engelsk originaltittel The Flintstones) er en amerikansk animert komiserie som gikk på ABC fra 1960 til 1966. Serien handler om familien Flint og vennene som lever i en karikert steinalderverden formet som en parodi på et middelklassemiljø i en amerikansk småby. Serien var den første sitcom tegnefilmserien beregnet for et voksent TV-publikum og ble sendt i beste sendetid. Serien ble produsert av Hanna-Barbera Productions (H-B).

Serien handler i hovedsak om Fred Flint og hans kone Wilma. De har den lille datteren Pebbles, samt dinosauren Dino og sabeltannkatten Baby Puss som kjæledyr. Freds beste kamerat er Barney Rubble, som er gift med Betty. De har den lille, men likevel kjempesterke, sønnen Bamm-Bamm og Hoppy (en blanding av kenguru og dinosaur) som kjæledyr. Alle bor i steinalderbyen Bedrock. Serien skildret med humoristiske anakronistiske paralleller til den amerikanske middelklassens forstadsliv.

Serien dannet utgangspunkt for en rekke spinoff-produkter, blant annet 11 TV-serier og en rekke andre TV-specials. I 1994 kom en filmversjon i realfilm med John Goodman i den ledende rollen, og i 2000 kom en oppfølger. Det ble også skapt flere tema-parker.

I Norge ble serien vist første gang på NRK fra 1962 til 1966. Deler av den ble sendt i reprise fra 1969 til 1970. I 1978 sendte de nye episoder (The Flintstone Comedy Hour).[1] NRK sendte så hele den originale serien i reprise fra 1986 til 1989, da i helgene som en del av Frokost-TV.

Norske stemmer[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Aftenposten Radio&TV bilag (22.9.1978, s.12)

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]