Fama Fraternitatis

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Fama Fraternitatis
Forfatter(e)Francis Bacon, Johann Valentin Andreae
SpråkTysk
Utgitt1614

Fama fraternitatis Roseae Crucis oder Die Bruderschaft des Ordens der Rosenkreuzer, vanligvis omtalt som Fama Fraternitatis Rosae Crucis, er et anonymt Rosenkordmanifest som ble utgitt i 1614 i Kassel i Hessen-Kassel..

Forskere tror at Fama eksisterte allerede i 1610. En omtale av Fama ble trykt i 1612 av Adam Haslmayr som hadde sett originalmanuskriptet i den østerrikske delstaten Tirol in 1610. I 1612 ble "De Ragguagli di Parnasso [kunngjøring av Parnassus]" utgitt i Venezia. Trajano Boccalini, som er opplistet som forfatter til "Generale Riforma dell' Universo" (77. kunngjøring), døde i 1613 (Manly Palmer Hall mener at forfatteren til den 77. kunngjøring kan ha vært Francis Bacon).

I 1652 ble verket oversatt til engelsk av Thomas Vaughan. En italiensk utgave ble utgitt som appendiks til den 77. kunngjøring, under tittelen Generale Riforma dell' Universo (den universelle reformasjon av menneskeheten), fra en tysk oversettelse av Ragguagli di Parnasso. Fama ble snart utgitt som en separat tekst.

Referanser[rediger | rediger kilde]


Kilder[rediger | rediger kilde]

Denne artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull. Du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.