Fall (film)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Fall
Generell informasjon
GenreOverlevelsesfilm, thriller
Utgivelsesår2022
NasjonalitetStorbritannia, USA
Lengde107 min.
SpråkEngelsk
Aldersgrense13
Bak kamera
RegiScott Mann Rediger dette på Wikidata
ManusJonathan Frank, Scott Mann Rediger dette på Wikidata
Inspirert avKXTV/KOVR tower Rediger dette på Wikidata
Produsent(er)Jimmy Jam,[1] Scott Mann
MusikkTim Despic Rediger dette på Wikidata
FotoMacGregor Rediger dette på Wikidata
Foran kamera
MedvirkendeGrace Fulton, Virginia Gardner, Jeffrey Dean Morgan Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
FilmselskapBuzzFeed Rediger dette på Wikidata
Distributør(er)Lionsgate Films
Budsjett3 000 000 USD[2] Rediger dette på Wikidata
Totalomsetning13 700 000 USD[3] Rediger dette på Wikidata
Premiere(r)12. august 2022 (USA)
Eksterne lenker

Fall er en amerikansk overlevelsesfilm. Den er regissert av Scott Mann. Hovedrollene blir spilt av Virginia Gardner, Mason Gooding, og Jeffrey Dean Morgan. Filmen hadde premiere i USA den 12. august 2022, av Lionsgate Films.[4]

Handling[rediger | rediger kilde]

Adrenalin-junkies og bestevenner, Becky og Hunter, bestiger et fjell sammen med Beckys ektemann Dan (spilt av Mason Gooding) som mister fotfestet og faller til sin død. Nesten ett år senere er Becky deprimert og sliter med alkoholisme. Hun har også problemer i forhold til faren sin James (spilt av Jeffrey Dean Morgan) fordi han hadde antydet at Dan ikke var den rette mannen for henne. Rett før årsdagen for Dans tragiske dødsfall, inviterer Hunter henne til å klatre opp i en 610 meter høyt TV-tårn i en ørken. Der kan hun spre sin avdøde ektemanns aske, som en form for terapi.

Becky nekter først å være med, før hun ombestemmer seg - i håp om at hun endelig kan komme seg videre fra Dans død. Dagen etter begynner Hunter og Becky klatringen. På toppen sprer Becky ektemannens aske, og slipper ham til slutt. Men når de begynner å klatre ned igjen, faller den korroderte stigen fra hverandre. Dette strander dem flere hundre meter over den neste intakte seksjonen. Dessuten har vannet deres falt ned, og ligger et godt stykke nedenfor rekkevidden for tauet.

Hunter er overbevist om at nødetatene vil ha hørt krasjen fra stigen deres og være på vei, men hjelpen kommer aldri. De forsøker å bruke mobiltelefonene deres, men mistenker at forstyrrelser fra antennen blokkerer signalet på mobiltelefonen. Paret legger merke til en bobil i nærheten, med to menn på camping. De venter til det blir mørkt og avfyrer et nødsignal. Mennene på camping legger merke til dette. Men i stedet for å hjelpe dem, stjeler de Hunters bil og kjører av gårde. Becky blir stadig mer forvirret på grunn av mangel på mat og vann, og hun opplever hallusinasjoner.

Rollebesetning[rediger | rediger kilde]

Utgivelse[rediger | rediger kilde]

Etter planen slipper Lionsgate Films filmen på kino i USA den 12. august 2022.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]