Fairy Tail

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Fairy Tail (japansk: フェアリーテイル Fearī Teiru) er en japansk manga, og senere anime-serie av Hiro Mashima. Det har vært trykket i Weekly Shonen Magazine siden 23. august 2006. Serien har også blitt publisert i Tankōbon av forlaget Kodansha, med 47 kapitler utgitt per januar 2015. Fairy Tail følger eventyrene til a tenåringen og trollmannen (魔導士 madōshi) Lucy Heartfilia, som blir med i trollmennenes' klan og blir med Natsu Dragneel og blirfor å finne dragen Igneel og mange andre oppdrag de gir seg ut på. Serien finner sted i en verden kalt Fiore. Hun møter også en hel del andre personer for eksempel Erza, Gray, Happy, Carla og Wendy

Spill[rediger | rediger kilde]

Et spill til PlayStation Portable med tittelen Fairy Tail: Portable Guild ble lansert under 2009 Tokyo Game Show. Spillet blir utviklet av Konami og er planlagt lansert den 3. juni 2010. Et spill for DS, kalt Fairy Tail Gekito Mado Shikkesen, ble utgitt 22. juli 2010.

Mottakelse[rediger | rediger kilde]

I Japan ble det femte nummeret av Fairy Tail rangert som det sjuende beste på en liste over topp-ti manga-serier, og Fairy Tail fikk samme plassering etter utgivelsen av det sjette nummeret. Den vant også i 2009 Kodansha Manga Award for «Shonen Manga», og har vunnet en japansk bransjepris 2009 for beste komedie-manga i 2009.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]