Fair Game (1995)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Fair Game
Generell informasjon
Utgivelsesår3. november 1995
Prod.landUSA
Lengde91 min.
Bak kamera
RegissørAndrew Sipes
ProdusentJoel Silver
ManusforfatterPaula Gosling (roman)
Charlie Fletcher (scene spill)
Foran kamera
MedvirkendeWilliam Baldwin
Cindy Crawford
Prod.selskapWarner Bros.
Eksterne lenker

Fair Game er en actionfilm fra 1995, regissert av Andrew Sipes. Filmens hovedroller innehas av Cindy Crawford som spiller Kate McQueen, og William Baldwin som spiller Max Kirkpatrick, en politibetjent fra Florida. Kirkpatrick ender opp med å førsøke å redde McQueen som er siktet for drapet på eksmedlemmer av KGB med interesser i et skip eid av en cubansk mann som mister henne fordi han blir forfulgt av McQueen. Filmen ble berømt for Crawfords toppløs-scene.

Filmen spilte inn 11,5 millioner dollar, men fikk dårlig kritikk på grunn av Crawfords svake skuespillerprestasjon. Den ble nominert til tre Razzie Awards, for verste skuespillerinne (Crawford), dårligste nye stjerne (Crawford) og verste filmpar (Crawford og Baldwin).

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

Kathryn "Kate" McQuean (spilt av Cindy Crawford) er en advokat fra Miami som i en skilsmisse-sak forsøker å ta beslag på et 157 fot langt frakteskip som ligger til kai utenfor kysten av Florida for å betale for manglende underholdsbidrag. Men Kate vet ikke at lasteskipet eies av den kriminelle Emilio Juantorena (spilt av Miguel Sandoval)

Ilya Pavel Kazak er en tidligere KGB-agent som har blitt en internasjonal ekspert på hvitvasking, og har også blitt leder for en gruppe korrupte KGB-agenter, inkludert Stefan, Leonide "Hacker" Volkov, Navigator, Rosa og Zhukov. Når Kate blir truffet av en kule, blir etterforsker Max Kirkpatrick (spilt av William Baldwin) tildelt saken. Senere gjøres et forsøk på å ta Kate`s liv av Ilya Kazak, som - etter å ha drept Emilio Juantorena - samler teamet hans for å spore opp og drepe Kate. Max Kirkpatrick og hans agenter må derfor forsøkte å beskytte henne.

Kate, Max og to av kollegene hans bor på hotell. De bestiller pizza, men Volkov sporer opp bestillingen. Rosa og to håndlangere infiltrerer hotellet og dreper kollegaene til Max. Kate og Max reiser deretter sin vei. Max tar kontakt med sin overordnede, Meyerson, og FBI-agenter sendt for å eskortere dem. Men "Agentene" viser seg å være håndlangere som egentlig arbeider for Kazak, og Max`s partner og mangeårige venn etterforsker Louis Aragon (spilt av John Bedford Lloyd) blir drept i prosessen.

Etter å ha drept noen av Kazak`s håndlangere, reiser Max og Kate gjennom Florida og forsøker å unngå Kazak, og finne ut hvorfor han ønsker å drepe Kate. Imidlertid blir bilen deres ødelagt på en motorvei, og de må få tak i en bergingsbil for å hente dem. Men Volkov og Stefan dukker opp for å drepe dem. Men en av Kate`s klienter er eks-kone til Emilio Juantorena, og hun forsøker å ta båten tilbake for å betale for skilsmisse-oppgjøret deres. Men hun snublet over informasjon om skipet og hovedårsaken til at Kazak og mannskapet gjorde et mål av Kate. Men i mellomtiden har Kazak kidnappet Kate, og ført henne til frakteskipet samtidig som Rosa og Zhukov blir sendt for å drepe Max.

Rollebesetning[rediger | rediger kilde]

William Baldwin

Se også[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]