FBI (TV-serie)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
FBI
Generell informasjon
SjangerPolitiserie, dramaserie
Prod.landUSA
Sesonger6
Episoder113 (21. mai 2024)
Lengde44 minutter (per episode)
SpråkEngelsk
Foran kamera
Medvirkende
8 oppføringer
Missy Peregrym
Jeremy Sisto
Sela Ward
Zeeko Zaki
Alana de la Garza
John Boyd
Ebonée Noel
Katherine Renée Kane
Bak kamera
Skaper(e)Dick Wolf
MusikkAtli Örvarsson
Prod.selskapCBS Studios, Universal Television, NBCUniversal Syndication Studios, Wolf Entertainment
Sending
Periode25. sep. 2018
TV-kanalCBS
Eksterne lenker
IMDb
Offisiell nettside

FBI er en amerikansk fjernsynsserie produsert av Dick Wolf. Den ble bestilt i 13 avsnitt den 20. september 2017 og er planlagt for kringkasting i 2018-2019-sesongen på CBS,[1][2] der serien er planlagt å sendes på tirsdager, klokken 21, fra 25. september  2018.[3] En første trailer ble gjort tilgjengelig 16. mai 2018.[4][5]

Handling[rediger | rediger kilde]

Historien er sentrert rundt FBI sitt felt-kontor i New York City. Denne elite-enheten må ta i bruk alle deres talenter, intellekt og tekniske ekspertise for å holde New York og resten av landet trygt. Spesialagent Maggie Bell blir partner med spesialagent Omar Adom Zidan, opprinnelig fra Queens som ble utdannet ved West Point. Han tilbrakte deretter to år undercover for Drug Enforcement Administration, før han begynte hos FBI. Deres nærmeste leder er spesialagent Dana Mosier.

Teamet deres inkluderer også spesialagent Jubal Valentine, og analytiker Kristen Chazal som ble rekruttert til FBI rett etter college. Fra og med Sesong 2 slutter Stuart Scola, en tidligere Wall Street-megler seg til laget deres. Isobel Castille tar også over Mosiers plass som gruppe-leder etter at sistnevnte gikk av som pensjonist. I begynnelsen av Sesong 3 velger Kristen å flytte til Dallas, Texas og blir deretter erstattet av Tiffany Wallace, en tidligere politibetjent fra New York.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Produksjon[rediger | rediger kilde]

Utvikling[rediger | rediger kilde]

Seriens opprinnelse går tilbake til presserunden for Television Critics Association sommeren 2016, der Wolf avslørte planer om en kriminaldramaserie, lagt til New York, og satt i FBIs verden. Wolfs opprinnelige plan var å lansere serien på NBC som en spin-off til hans New York-serie Law & Order: Special Victims Unit, der det var meningen å introdusere en FBI-rollefigur, men NBC valgte til slutt å ikke gå videre med planen, og ideen ble senere satt på vent av ulike grunner. Serien vil være Wolfs første dramaserie på 15 år til å lanseres på en annen kanal enn NBC.

Rollebesetning[rediger | rediger kilde]

Den 16. mai 2018, dagen da serien ble lagt til sendeskjema for høsten 2018, ble det kunngjort at Connie Nielsen, som var gitt rollen som FBI-agent Ellen i den opprinnelige pilotepisoden, hadde forlatt serien av ukjente grunner.[12][13] Det ble senere klart at Nielsens rolle ville ikke bli besatt av noen annen, og vises stadig i den første episoden, men Sela Ward vil ta over som den nye rollefiguren Dana Mosier fra og med episode 2, i en lignende rolle som Nielsen.[11]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]


Autoritetsdata