Føflekken

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Føflekken
orig. Glückskinder
Generell informasjon
Utgivelsesår1936
Prod.landTysklands flagg Tyskland
Lengde94 min.
Språktysk
Bak kamera
RegiPaul Martin
ManusforfatterThyra Samter Winslow (roman)
Brian Marlow (roman)
Curt Goetz
Paul Martin
Robert A. Stemmle
MusikkPeter Kreuder
DistributørUFA
Eksterne lenker

Føflekken[1] (originaltittel: Glückskinder) er en tysk screwballkomedie fra 1936, med Lilian Harvey og Willy Fritsch i hovedrollene.

Handling[rediger | rediger kilde]

Historien finner sted i New York City, i løpet av 1930-tallet: En fattig ung kvinne blir stilt for retten fordi hun er hjemløs, og dette gjør at hun risikerer å havne i fengsel. Romantikeren Gil Taylor, en reporter, får medlidenhet med den attraktive unge kvinnen, og uttaler at han er hennes forlovede. Men dommeren er fremdeles skeptisk, og krever at de to fullstendig fremmede menneskene skal gifte seg med hverandre under selve rettssaken - for å bevise at de virkelig er et par. Gil og den unge kvinnen sier seg enige. Dagen etter rapporterer hver eneste avis om dette oppsiktsvekkende ekteskapet – bortsett fra Morning Post som Gil arbeider for (ettersom Gil glemte å skrive rapporten sin for avisen, i sin begeistring over ekteskapet).

Gil får derfor sparken av redaktøren Manning, og er nå gift med en kvinne som nekter å avsløre hennes virkelige identitet. Kvinnen heter egentlig Ann Garde, men later som hun er den kidnappede niesen til olje-magnaten Jackson. Etter en rekke humoristiske hendelser får Gil endelig jobben sin tilbake, samtidig som han og Ann ender opp med å bli virkelig forelsket i hverandre.

Medvirkende[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «filmen på filmweb.no» (norsk). Besøkt 1. juni 2016. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]