Félix Sesúmaga

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Félix Sesúmaga
Født12. oktober 1898
Leioa
Død24. august 1925 (26 år)
Beskjeftigelse Fotballspiller
NasjonalitetSpania
Sportfotball
PosisjonAngrepsspiller
Klubb(er)FC Barcelona, Arenas Club de Getxo, Athletic Bilbao, Club Langreano, Spanias herrelandslag i fotball, Arenas Club de Getxo

Félix Sesúmaga Ugarte (født 12. oktober 1898, død 23. august 1925) var en spansk fotballspiller som deltok i de olympiske leker 1920 i Antwerpen.

Sesúmaga var med på det spanske fotballaget som kom på andreplass i den olympiske fotballturneringen under OL 1920 i Antwerpen. Det var fjorten lag som deltok i fotballturneringen som ble avviklet i perioden 28. august til 5. september 1920. Belgia og Tsjekkoslovakia møttes i finalen på olympiastadion i Antwerpen. Belgia ledet kampen med 2-0 i slutten på første omgang da spillerne fra Tsjekkoslovakia forlot banen i protest mot dommeren. Tsjekkoslovakia ble diskvalifisert og Belgia ble olympiske mestere i fotball.

Spania som hadde tapt kvartfinalen til Belgia fikk en ny mulighet å spille om sølvmedaljene etter at Tsjekkoslovakia ble diskvalifisert og Frankrike som tapte semifinalen mot Nederland hadde reist hjem. Spania vant over Sverige med 2-1 og over Italia med 2-0 og var dermed kvalifisert til å møte Nederland i en kamp om sølvmedaljene. Spania vant sølvfinalen over Nederland med 3-1 som ble spilt på olympiastadion i Antwerpen 5. september 1920.

Sesúmaga spilte åtte landskamper for Spania i perioden 1920 til 1923 og scoret fire mål.

OL-medaljer[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]