Evigheten og en dag

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Evigheten og en dag
orig. 'Μια αιωνιότητα και μια μέρα
Mia aioniotita kai mia mera'
Generell informasjon
Utgivelsesår1998
Prod.landHellas Hellas
Lengde132 min.
Språkengelsk
Bak kamera
RegissørTheo Angelopoulos
Foran kamera
Hovedrolle(r)Bruno Ganz
Isabelle Renauld
Fabrizio Bentivoglio
Eksterne lenker

Evigheten og en dag[1], (originaltittel: (Μια αιωνιότητα και μια μέρα, Mia aioniotita kai mia mera) er en gresk spillefilm fra 1998 regissert av Theo Angelopoulos med Bruno Ganz i hovedrollen.

Filmen ble ble belønnet med Gullpalmen da den ble vist på Filmfestivalen i Cannes i 1998.

Handling[rediger | rediger kilde]

Alexandros, en middelaldrende forfatter, har fått vite at han har en dødelig sykdom og må på sykehus neste dag for å gjennomføre flere tester. Han forsøker å få orden på sakene sine, og finne noen som tar seg av hunden hans. I tankene snakker han til sin døde kone, Anna, som fremdeles fremstår som en ung kvinne for ham. Han skjuler også en ung albansk gutt fra politiet, som arresterer andre gutter for å utvise dem.

Senere besøker Alexandros sin 22 år gamle datter, men han forteller henne ikke om sin diagnose. I stedet gir han henne noen brev skrevet av moren, som hun leser høyt. På vei hjem møter Alexandros innvandrer-gutten igjen, og menneskesmuglere ønsker å selge gutten til ulovlig adopsjon. Alexandros infiltrerer det hemmelige møtet, og forsøker å snike seg vekk med gutten, men blir stoppet og må betale pengene som menneskehandlerne krever forbarnet. Alexandros bestemmer seg for å ta gutten over grensen til Albania på egen hånd.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «filmweb.no» (norsk). Besøkt 1. juni 2017. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]