Everwood

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Everwood
Generell informasjon
SjangerDrama
Prod.landAmerikansk
Sendeår2002
Sesonger4
Episoder89
SpråkEngelsk
Foran kamera
MedvirkendeTreat Williams
Gregory Smith
Emily VanCamp
Debra Mooney
Bak kamera
Skaper(e)Greg Berlanti
MusikkBlake Neely
Sending
Periode20022006
TV-kanalHallmark Channel
Eksterne lenker
IMDb

Everwood er en amerikansk dramaserie som gikk på Hallmark fra 2002 til 2006. Serien kretset omkring legen Andrew Brown, spilt av Treat Williams, og hans familie og pasienter i den fiktive småbyen Everwood i Colorado.

Everwood er en sjarmerende liten landsby i Colorado, omgitt av de snødekte Rocky Mountains. Det skjer ikke mye i den fredelige og idylliske landsbyen, men det er bare til familien Brown flytter til byen. Familien Brown kommer fra New York, og flytter til Everwood for å komme over sorgen etter morens tragiske død. Far Andrew er lege og bestemmer seg for å tilby sine tjenester gratis til innbyggerne. Det blir ikke like idyllisk som han hadde tenkt seg, når ungene gjør opprør og lokalbefolkningen motarbeider ham.

Everwood er spilt inn i Ogden og South Salt Lake, Utah, USA.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

Sesong 1[rediger | rediger kilde]

Serien begynner med ankomsten av Dr. Andrew Brown (spilt av Treat Williams) en enkemann som forlater sin vellykkede jobb som nevrokirurg på Manhattan for å flytte til en liten by i Colorado. Han tar med seg sin 9 år gamle datter Delia, og den 15 år gamle sønnen Ephram (spilt av Gregory Smith) med ham. Han velger byen Everwood fordi hans avdøde kone tidligere hadde fortalt ham om hennes følelsesmessige tilknytning til byen. Mange av historie-linjene dreier seg om å bosette seg i en ny by, håndtere dødsfallet til moren og kona i familien, og det voksende forholdet mellom Andrew og sønnen hans - etter at de ikke hadde særlig mye tid sammen i New York, på grunn av Andrews krevende jobb. Andrew havner snart i konflikt med Dr. Harold Abbott (spilt av Tom Amandes) på grunn av forskjellige meninger. Ephram sliter kontinuerlig med sin nye tilværelse i en liten by, hans trening for å bli klassisk pianist, samt hans forelskelse i Amy (spilt av Emily VanCamp) Harolds datter.

Den første sesongen involverer Colin Hart (spilt av Mike Erwin) Amys kjæreste og eldre bror Brights (spilt av Chris Pratt) beste venn. Amy ser ankomsten til Andrew som en ny mulighet: Colin har vært i koma siden 4. juli forrige sommer, etter at Bright og han havnet i en bil-ulykke. Amy blir venn med Ephram i et forsøk på å overbevise Andrew om å bruke ferdighetene sine som nevrokirurg for å redde Colin. Andy sier seg motvillig enig. Bright innrømmer etter hvert overfor faren sin at han – i motsetning til hva han hadde påstått hele sommeren – faktisk husker ulykken: Det var han som hadde kjørt lastebilen til Colins far, og de to guttene kjørte i beruset tilsand. Colin våkner, etter at Andrew lykkes med operasjonen.

I mellomtiden kommer Ephrams besteforeldre på besøk til deres nye hjem om høsten, og Ephram bestemmer seg for at han ønsker å flytte tilbake til New York City for å bo hos besteforeldre sine. Ephrams bestefar - også en kirurg - anklager Andrew for å la Ephram reise sin vei. Delia og bestemoren hennes blir venn med Edna Harper (spilt av Debra Mooney) en pensjonert sykepleier, og Harolds fremmedgjorte mor. De bestemmer seg for å arranere en bursdag for henne som en overraskelse hjemme hos Brown-familien. Men inder festen, foran alle gjestene, krangler Ephram og Andrew høylytt om hans flytting til New York City. Andrew og hans svigerfar begynner også å krangle om situasjonen, men blir avbrutt når Bright kollapser. Han må fjerne blindtarmen, men all snøen forhindrer reise til nærmeste sykehus - så de må foreta en akutt-operasjon på Andrews kontor.

Andy ser hvor bekymret og kjærlig Harold er overfor sønnen sin, og bestemmer seg for å prøve å forbedre sitt eget forhold med Ephram - og som et resultat bestemmer Ephram seg for å bli i den lille byen. Andrew møter også den nye naboen sin Nina Feeney (spilt av Stephanie Niznik) som er vennlig, men frittalende og ærlig. Nina forklarer til slutt at hun fungerer som surrogat-mor for en annen kvinne som ikke var i stand til å bli gravid. En skandale bryter løs i den lille byen etter at Nina føder babyen, men det avsløres at moren er godt over femti år gammel. Samtidig forsøker Colin å begynne på skolen igjen, men han har mistet det meste av hukommelsen - inkludert minnene sine om Amy. Snart begynner Colin å oppføre seg oldsomt og opptre følelsesmessig vanskelig. Ephram forsøker å fortelle vennene sine at Colin ikke oppfører seg normalt, men Amy tror han bare er misunnelig på forholdet hennes til Colin. Men senere kollapser Colin, på grunn av komplikasjoner etter den første operasjonen. Colins foreldre ber Andrew om å operere på nytt, men så opplever han ytterligere komplikasjoner under operasjonen.

Sesong 2[rediger | rediger kilde]

Begynnelsen av sesong 2 avslører Colins skjebne, og resten av byen klandrer Andy for å ha «drept» Colin. De slutter å besøke lege-praksisen hans, og unngår barna hans. Andrew innrømmer til slutt overfor Ephram at han faktisk kunne ha reddet livet til Colin, men at han ville vært mentalt og fysisk funksjonshemmet. Colin insisterte også på at han ikke ønsket å leve på denne måten. Amy sliter etter Colins død, og faller inn i en dyp depresjon. Hun møter Tommy Callahan, en enstøing som selger narkotika - og de blir etter hvert nære venner. Rose (spilt av Merrilyn Gann) Harolds kone og byens ordfører, opplever problemer i ekteskapet. Ephram har i mellomtiden funnet kjærligheten med Madison, en 20 år gammel student som Andrew har ansatt. Andrew finner en ny kjærlighetsinteresse i Linda Abbott, Harolds søster, en lege som praktiserer i Afrika.

Men en skandale på Harold og Lindas kontor oppstår når det blir avslørt for befolkningen i Everwood at Linda hadde fått HIV i Afrika. Som et resultat mister Harold sin ansvarsforsikring, og Linda slutter med sin holistiske helse-praksis og forlater byen - noe som også avslutter også romantikken med Andrew. Harold forsøker å åpne en ny butikk, men dette mislykkes. Nina går gjennom en skilsmisse med sin ektemann Carl, og forsøker å få omsorgen for sønnen Sam. En ensom Bright blir mer tolerant overfor Ephram, og de to blir etter hvert gode venner.

Madison blir gravid med Ephrams barn. Andrew forteller henne at han vil betale for alle utgiftene hennes, hvis hun godtar å holde graviditeten fra Ephram. Han tror at Ephram ble tvunget til å vokse opp veldig raskt på grunn av morens død, og Andrew tror ikke at Eprham er klar til å bli far i så ung alder. Samtidig får Ephram tilbud om et sommer-program ved Juilliard School of Music. Men han er usikker om at han ønsker å flutte til New York, eller ønsker å bli værende i Everwood.

Sesong 3[rediger | rediger kilde]

Den tredje sesongen begynner med at Andew mottar et brev fra Madison, som forteller ham at hun har flyttet til Denver. Ephram kommer tilbake fra Juilliard med den skuffende nyheten om at han ikke fikk særlig gode karakterer. Han begynner derfor å intensivere piano-studiene, noe som legger en belastning på forholdet hans til Amy. Det siste året på videregående, blir han venn med en ekstremt sjenert jente, ved navn Hannah (spilt av Sarah Drew) som bor hos Nina. Hannah påstår først at foreldrene hennes er på reise i Hong Kong, men avslører senere at faren hennes lider av Huntingtons sykdom. Hun ble faktisk sendt til Everwood, slik at hun skulle slippe å se på lidelsen hans. Med støtte fra Amy, Ephram, Harold og Bright, bestemmer Hannah seg for å bli testet, og oppdager at hun ikke har arvet Huntington-genet fra faren.

I løpet av den tredje sesongen kommer også en ny, yngre doktor ved navn Jake Hartman, som verken Harold eller Andy liker særlig godt. Andrew behandler en pasient, John Hayes, som sliter med skader forårsaket av hjerneslag. Samtidig blir Andrew tiltrukket av hans kone Amanda, og han får John innlagt ved et banebrytende behandlingsprogram utenfor byen. Johns bedring er mirakuløs, og Amanda vender deretter tilbake til ektemannen sin. Rose blir diagnostisert med en svulst på ryggraden og må gjennomgå cellegift-behandling. Ephram selger pianoet sitt for å kjøpe en billett til London, og reiser deretter på backpacking rundt i Europa. Amy uteksamineres fra videregående skole, og kommer inn på Princeton University. Jake og Nina grunnlegger en restaurant sammen.

Sesong 4[rediger | rediger kilde]

Rose er i bedring etter å ha vært syk, og Jake har flyttet inn sammen med Nina. Bright begynne sitt andre år ved Everwood Community College. En medisin-student, Reid, har fanget Amys øye. På forespørsel fra Delia, som har savnet ham, returnerer Ephram fra Europa. Når Ephram kommer tilbake forteller Andrew at han er velkommen hjem, men han vil ikke betale Ephrams levekostnader noe annet sted. Forholdet mellom far og sønn fortsetter å være anstrengt. Andy ønsker ikke å skade forholdet mellom Ephram og Delia, så han forteller Ephram at han vil betale ham 50 dollar for hver middag de spiser sammen som familie. Planen ser ut til å fungere, og noen ganger samler ikke Ephram inn pengene i det hele tatt.

Ephram begynner sitt første semester ved Everwood Community College sammen med Bright. Ephram begynner å gi piano-undervisning til en annen student på videregående, Kyle Hunter. Selv om Kyle er talentfull, er han også sur og vanskelig. Ved å hjelpe Kyle, får Ephram endelig en ny forståelse for det han utsatte hans egen far for. Andrew har også en pasient som er fremmedgjort fra datteren sin, fordi han holdt en hemmelighet for henne hele livet. Harold og Rose sliter etter sykdommen hennes. Til tross for hennes bedring, taper hun valget om å bli borgermesteren i Everwood. Etter en ferie på afrikansk safari, forteller Rose til Harold at hun ønsker å adoptere et barn. Nina og Jakes restaurant går bra, men Jake begynner etter hvert å opptre uberegnelig og fjernt. Når en av vennene hans på besøk i Los Angeles får en alvorlig sykkel-ulykke, blir Jake fortapt og stresset. Det avsløres at han er en narkotika-misbruker. Når han endelig forteller Nina sannheten, sparker hun ham ut av hjemmet deres.

Ephram oppdager at hans tidligere piano-lærer, Will Cleveland, er død. Men i stedet for en trist og dyster begravelse, blir dette en feiring av livet hans - og Ephram blir introdusert for Cclevelands familie som Clevelands stjerne-elev. Ephram kjøper et nytt piano, og han hjelper Kyle med å forberede seg til en audition ved Juilliard. Ephram begynner å skaffe skaffer seg en musikk-utdannelse. Reid mislykkes på medisin-studiet, og jukser på en prøve i forsøk på å lykkes. Men dette blir oppdaget, og Reid blir utvist. Ephram oppdager Reid en morgen på badegulvet bevisstløs, etter å ha tatt en hel flaske med sovemedisin. Sesongen avsluttes med at Ephram og Amy innleder et mer voksent og modent forhold.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

  • Treat Williams som Andrew Brown
  • Gregory Smith som Ephram Brown
  • Emily VanCamp som Amy Abbott
  • Debra Mooney som Edna Harper
  • John Beasley som Irv Harper
  • Vivien Cardone som Delia Brown
  • Chris Pratt som Bright Abbott
  • Tom Amandes som Harold Abbott
  • Stephanie Niznik som Nina Feeney
  • Nora Zehetner som Laynie Hart
  • Marcia Cross som Linda Abbott
  • Sarah Lancaster som Madison Kellner
  • Merrilyn Gann som Rose Abbott
  • Sarah Drew som Hannah Rogers
  • Scott Wolf som Jake Hartman
  • Anne Heche som Amanda Hayes
  • Justin Baldoni som Reid Bardem

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]