Evelyn Robert de Rothschild

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Evelyn Robert de Rothschild
Født29. august 1931 (86 år)
London
Ektefelle Lynn Forester de Rothschild, Lynn Forester de Rothschild
Far Anthony Gustav de Rothschild
Barn Anthony James de Rothschild, David Mayer de Rothschild
Utdannet ved Trinity College, Harrow School
Beskjeftigelse Bankmann, polospiller
Nasjonalitet Storbritannia
Utmerkelser Rings of Tolerance

Sir Evelyn Robert Adrian de Rothschild (født 29. august 1931) er en britisk finansmann og et medlem av Rothschild familien.

Tidlige liv[rediger | rediger kilde]

Evelyn de Rothschild var sønn av Anthony Gustav de Rothschild (1887–1961) og Yvonne Cahen d'Anvers (1899–1977). Han er oppkalt etter sin onkel Evelyn Achille de Rothschild som døde i strid under den første verdenskrig.

Evelyn de Rothschild oppholdt seg mange av sine barneår i USA under den andre verdenskrig. Han var elev ved Harrow School[1] og deretter studerte økonomi ved Trinity CollegeCambridge University men, da han ikke hadde noe ønske om å gå inn i familiens bankvirksomhet, avsluttet han sine studier før han hadde tatt embetseksamen.

Født inn i stor rikdom, Evelyn de Rothschild ble en av Englands mest ettertraktede ungkarer. Han tilbrakte mye av sin ungdom med å reise, feste, kjøre eksotiske sportsbiler, nyte fullblods hesteveddeløp og spille polo. Det var ikke før i en alder av 26 at han bestemte seg for å bli med i N M Rothschild & Sons bankvirksomhet for å bli opplært i familiebedriften. I 1961 gikk faren av som sjef for banken og fetteren Victor Rothschild tok over som styreformann.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ ‘ROTHSCHILD, Sir Evelyn de’, Who's Who 2009, A & C Black, 2008; online edn, Oxford University Press, Dec 2008 besøkt 27. feb. 2009
personstubbDenne biografien er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den. (Se stilmanual)