Evelyn Robert de Rothschild

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Sir Evelyn Robert Adrian de Rothschild (født 29. august 1931) er en britisk finansmann og et medlem av Rothschild familien.

Tidlige liv[rediger | rediger kilde]

Evelyn de Rothschild var sønn av Anthony Gustav de Rothschild (1887–1961) og Yvonne Cahen d'Anvers (1899–1977). Han er oppkalt etter sin onkel Evelyn Achille de Rothschild som døde i strid under den første verdenskrig.

Evelyn de Rothschild oppholdt seg mange av sine barneår i USA under den andre verdenskrig. Han var elev ved Harrow School[1] og deretter studerte økonomi ved Trinity CollegeCambridge University men, da han ikke hadde noe ønske om å gå inn i familiens bankvirksomhet, avsluttet han sine studier før han hadde tatt embetseksamen.

Født inn i stor rikdom, Evelyn de Rothschild ble en av Englands mest ettertraktede ungkarer. Han tilbrakte mye av sin ungdom med å reise, feste, kjøre eksotiske sportsbiler, nyte fullblods hesteveddeløp og spille polo. Det var ikke før i en alder av 26 at han bestemte seg for å bli med i N M Rothschild & Sons bankvirksomhet for å bli opplært i familiebedriften. I 1961 gikk faren av som sjef for banken og fetteren Victor Rothschild tok over som styreformann.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ ‘ROTHSCHILD, Sir Evelyn de’, Who's Who 2009, A & C Black, 2008; online edn, Oxford University Press, Dec 2008 besøkt 27. feb. 2009
personstubbDenne biografien er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den. (Se stilmanual)