Eva LaRue

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search
Eva LaRue
Eva LaRue, ROMY 2009.jpg
FødtEva Maria LaRuy
27. desember 1966 (51 år)
USA Long Beach, California, USA
Ektefelle John O'Hurley (19921994)
John Callahan (19962004)
Beskjeftigelse Skuespiller, modell, filmskuespiller
Nasjonalitet USA
IMDbIMDbRedigere på wikidata

Eva LaRue (født Eva Maria LaRuy den 27. desember 1966 i Long Beach i California) er en amerikansk skuespillerinne.

Eva startet sin skuespillerkarriere i en alder av seks år. Hun vant senere en skjønnhetskonkurranse for tenåringer da hun 17 år gammel ble kåret ved Danfranc Productions' Miss California Empire 1984 i Irvine i California.

Karriere[rediger | rediger kilde]

Fra 1993 til 1997 og på nytt fra 2002 til 2005 spilte LaRue Dr. Maria Santos Grey i såpeoperaen All My Children.[1] Hun ble nominert til Daytime Emmy Award i kategorien «Outstanding Supporting Actress in a Drama Series» for All My Children. Hun ble også nominert i 2004 i kategorien «Outstanding Original Song» for å ha skrevet «Dance Again with You» som ble brukt som hennes rollefigurs temasang under en storyline hvor hennes rollefigurs mann ble lammet fra livet og ned.

LaRue har også spilt i fjernsynsfilmer. Hun spilte Anette Funicello i den biografiske filmen av den tidligere Mouseketeer, samt i en innspilling av Danielle Steels Remembrance hvor hun spilte prinsesse Serena.

Mens LaRue var i All My Children ble hun venninne med Sarah Michelle Gellar som spilte Kendall Hart i samme såpeopera.

Høsten 2005 startet LaRue i rollen som Natalia Boa Vista i CSI: Miami (sesong 4). Fra sesong 5 ble hun en av de faste skuespillerne i serien.

Personlig liv[rediger | rediger kilde]

LaRue var gift med John O'Hurley i perioden 1992-1994. Hun startet et forhold til John Callahan som spilte hennes mann Edmund Gray i All My Children. Sammen presenterte de både Miss America og Lifetime-kanalens Television Weddings of a Lifetime før de giftet seg 30. november 1996LanaiHawaii. I mange år brukte hun navnet Eva LaRue Callahan. De har datteren Kaya McKenna sammen. Paret ble skilt i 2004.

I august 2006 kom det frem at Evas søster Nika var en av kvinnene fotografert av seriemorderen Willian Richard Bradford for hans samling. Hun var nr 3 av 54 på plakaten som ble laget av LAPD. Bradford fotograferte kvinner han møtte i barer under påskuddet at han ville hjelpe dem med en modellkarriere.[2]

LaRue er en fjern slektning av Jane Fonda.[3] Hun er også gudmor til Michael Joseph, sønnen til Kelly Ripa og Mark Consuelos.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]