European College of Sport Science

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

The European College of Sport Science (ECSS) er en idrettsvitenskapelig organisasjon. Idealet til organisasjonen er Del kunnskap (Share your knowledge)! ECSS ble stiftet i 1995 i Nice, Frankrike, og har som visjon å samle, utvikle og formidle vitenskapelig kunnskap om idrett i en europeisk kontekst.

Kjennetegn[rediger | rediger kilde]

ECSS er Europas ledende[trenger referanse] organisasjon for idrettsforskere og har utstrakt samarbeid med tilsvarende organisasjoner i ande deler av verden. Målet er å fremme idrettsvitenskap og forskning. Perspektivet er både flervitenskapelig og tematisk.

Funksjon[rediger | rediger kilde]

ECSS støtter europeiske institusjoner og organisasjoner som Den europeiske union (EU) ved å tilby forskningsbaserte råd og utredninger. I tillegg er ECSS det viktigste europeiske nettverket for idrettsforskere fra alle relevante subdisipliner.

Medlemskap[rediger | rediger kilde]

ECSS tilbyr individuelle medlemskap til forskere i idrettsfeltet og representerer slik et europeisk og også globalt nettverk for vitenskapelig utveksling og samhandling. Medlemsfordeler inkluderer blant annet redusert deltakeravgift ved konferanser, gratis tilgang til European Journal of Sport Science, ECSS News Bulletin og ECSS Newsletter. Kravet for medlemskap er vitenskapelig utdanning innenfor idrettsfag eller andre relevante felt. ECSS har et stadig stigende antall medlemmer.

Kongresser[rediger | rediger kilde]

Det har blitt arrangert årlige kongresser siden stiftelsen av ECSS i 1995. Deltakere kommer fra hele verden. Kongressene bygges opp omkring et bredt utvalg inviterte symposier, åpne sesjoner, fellesforedrag og debatter. Perspektivene er både disiplinorienterte og tverrfaglige og tematiske.

ECSS Office[rediger | rediger kilde]

ECSS’ sekretariat er ved German Sport University, Köln

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]