Etter Rubicon

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Etter... Rubicon»)
Etter Rubicon
Generell informasjon
SjangerThriller/drama
Utgivelsesår1987
Prod.landNorge
Lengde1 t. 18 min.
SpråkNorsk
Bak kamera
RegiLeidulv Risan
ProdusentDag Alveberg
ManusforfatterArthur Johansen
Leidulv Risan
SjeffotografHarald Gunnar Paalgard
Foran kamera
MedvirkendeSverre Anker Ousdal
Ewa Carlsson
Ellen Horn
Toralv Maurstad
Jack Fjeldstad
Prod.selskapFilmeffekt AS
Eksterne lenker

Etter Rubicon er en norsk politisk thriller- og dramafilm fra 1987. Filmen hadde premiere på norsk kino 10. september 1987. Filmen er klassifisert som thriller/drama, har en spilletid på 93 minutter, og anbefalt aldersgrense på 15 år.

Handling[rediger | rediger kilde]

Under en militærøvelse utenfor kysten av Nordland og Troms blir to gutter på fisketur funnet syke, med uforklarlige symptomer. Kort tid etter innlegging på sykehus, dør de. Doktor Hoff (Sverre Anker Ousdal) og lensmann Berntsen (Toralv Maurstad) blir på samme tid sendt ut til tankbåten «Rubicon» som har meldt om en eller annen nødsituasjon, men de finner skipet tomt for folk. Politiet konfiskerer likene til de to guttene, og hele saken er omgitt med hemmelighold, noe som får doktor Hoff til å starte undersøkelser på egen hånd. Dermed blir han dratt inn i et politisk spill som viser seg å være livsfarlig.

Produksjon[rediger | rediger kilde]

Filmen ble spilt inn i Svolvær og Nusfjord i Lofoten, i Nyksund i Vesterålen og i studioene til Norsk Film ASJar i Bærum. Arthur Johansen og Leidulv Risan skrev manus, mens Leidulv Risan var regissør. Geir Bøhren og Bent Åserud stod for musikken.

Medvirkende skuespillere[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]