Ethnologisches Museum

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search
Etnologisk museum

Koordinater: 52°27′24,270″N 13°17′31,724″Ø Ethnologisches Museum er et museum i Berlin for utenomeuropeiske kunst- og kulturgjenstander. Det tilhører de statlige prøyssiske museene i Berlin. Museet er lokalisert i bydelen Dahlem. På samme sted finnes Museum Europäischer Kulturen og Museum für Asiatische Kunst.

Ethnologisches Museum ble grunnlagt i 1873, og er med over 500 000 utstillingsobjekter et av de viktigste, største og eldste etnologiske museer i verden. Det har sin opprinnelse i de brandenburgiske kurfyrstenes kunst- og raritetskabinett. Kurfyrstene samlet allerede på 1600-tallet objekter fra fjerne verdensdeler. Denne samlingen ble til Königlich Preußische Kunstkammer, som i 1829 ble omdannet til Ethnographische Sammlung og i 1856 fikk lokaler i Neues MuseumMuseumsinsel.

Utstillinger[rediger | rediger kilde]

Ethnologisches Museum har permanente utstillinger om Amerikas arkeologi, indianerne i Nord-Amerika, Stillehavet, Øst-Asia og Afrika. Det inneholder også et eget museum for barn. Museet har også en musikketnologisk avdeling og et vitenskapelig bibliotek.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]