Et gutteliv!

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Et gutteliv!
orig. Boy Meets World
Generell informasjon
SjangerSituasjonskomedie for ungdom, dramakomedie, amerikansk situasjonskomedie
Prod.landUSA
Sesonger7
Episoder158
SpråkEngelsk
Foran kamera
Medvirkende
15 oppføringer
Ben Savage, William Daniels, Betsy Randle, Will Friedle, Rider Strong, Danielle Fishel, William Russ, Lee Norris, Lily Nicksay, Lindsay Ridgeway, Anthony Tyler Quinn, Alex Désert, Matthew Lawrence, Trina McGee-Davis, Maitland WardRediger på Wikidata
Bak kamera
Skaper(e)Michael Jacobs, April Kelly
MusikkRay Colcord
Sending
Periode24. sep. 19935. mai 2000
TV-kanalAmerican Broadcasting Company
Eksterne lenker
IMDb

Et gutteliv (egentlig Boy Meets World) er en amerikansk komiserie for barn og ungdom som gikk på Disney Channel fra 1993 til 2000. Serien handler om gutten Cory Matthews og hans omgangskrets. Ben Savage spilte rollen som Cory Matthews. Det ble spilt inn 158 episoder.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

Sesong 1: Ungdomsskolen[rediger | rediger kilde]

Den første sesongen begynner med Cory Matthews (spilt av Ben Savage) og hans beste venn Shawn Hunter (spilt av Rider Strong) to helt vanlige sjette-klassinger. De bryr seg ikke om skole-arbeid, til tross for innsatsen fra deres mangeårige lærer George Feeny. De er veldig interessert i sport, men senere begynner Shawn og Cory å uttrykke større interesse for jenter. Denne sesongen fokuserer spesielt på Corys forhold til de andre karakterene i TV-serien. Han begynner å forstå foreldrene sine mer, og respekterer dem for alt de gjør for ham. Forholdet hans til hans eldre bror Eric (spilt av Will Friedle) blir forvirrende for ham, ettersom Erics konstante besettelse for kvinner er fremmed for Cory.

Cory blir også mer beskyttende ovenfor sin yngre søster Morgan. Cory begynner å vise interesse for Topanga (spilt av Danielle Fishel) en smart student i samme klasse, selv om han ofte forsøker å skjule dette. Cory og Topanga har kjent hverandre siden de var barn. Cory og Shawn's vennskap blir testet for første gang. Cory må ofte velge mellom å gjøre det Shawn ønsker at han skal gjøre, og gjøre det som er best for vennskapet deres.

Sesonger 2–5: High school[rediger | rediger kilde]

I løpet av den andre sesongen begynner Cory, Topanga og Shawn på videregående skole, og møter Jonathan Turner, en ukonvensjonell engelsk-lærer. Selv om de først ser på Turner som kul og tøff, innser de snart at han er lærer fremfor alt annet. I løpet av den andre sesongen forsøker Cory og Shawn en rekke metoder for å bli mer populære blant klasse-kameratene deres. Ved å gjøre dette, havner de nesten i slagsmål mot en mobber og får problemer med Mr. Feeny - nå deres rektor på videregående skole. Til slutt, selv om Shawn blir mer populær, opprettholder han sitt nære vennskap med den mindre populære Cory. Shawns mor Virna forlater sønnen og ektemannen Chet (spilt av Blake Clark) noe som forstyrrer Shawn sterkt. Chet reiser deretter for å finne Virna igjen.

Etter at dette har skjedd, bor Shawn sammen med Cory og foreldrene hans. Men flytter senere til Mr. Turner. Cory er forelsket i Topanga. Men han tørr aldri å spørre henne ut, og hans beste venn Shawn ber henne ut i steden. Men når Topanga endelig innser hva Cory egentlig føler for henne, blir de kjærester. Men forholdet varer ikke særlig lenge, før de bestemmer seg for å slå opp - men samtidig beholde vennskapet deres. De blir sammen igjen noen måneder senere når Cory reiser sammen med henne til Disney World. Eric tilbringer denne sesongen ved å forsøke å gjøre opp for hans første år med skole-arbeid på videregående. Han gjør fremskritt, men dette er ikke nok. Han blir ikke akseptert ved noen høyskoler eller universiteter. Deretter bestemmer han seg for å ta ett friår fra utdannelsen.

Shawn gjør nesten en rekke større tabber i løpet av denne sesongen. Men Cory og Mr. Turner forsøker å hjelpe ham med å ta de riktige valgene. I den neste sesongen blir Eric konfrontert med tilværelsen sin etter videregående. Etter å ha hatt et par forskjellige jobber, og møtt andre mennesker som lærer ham noen interessante leksjoner, bestemmer Eric seg for å ta SAT på nytt for å komme inn på college. Matthews-familiens patriark Alan bestemmer seg for å slutte i jobben, og grunnlegge sin egen sportsbutikk sammen med Eric. Topangas mor blir overført fra jobben sin, til Pittsburgh - som ligger over 480 kilometer fra Philadelphia. Topangas foreldre bestemmer at hun kan bo hos tante Prudence (spilt av Olivia Hussey) i Philadelphia frem til Topanga er ferdig med utdannelsen. Senere samme skole-år havner Mr. Turner i en alvorlig motorsykkel-ulykke. Året etter velger Eric å flytte ut av foreldrenes hjem, og han begynner på college ved det fiktive Pennbrook University. Han flytter inn i en leilighet sammen med Jack, som viser seg å være Shawn's halvbror.

Shawn flytter imidlertid inn hos dem, men finner snart ut at han ikke har noe til felles med Jack. Dette fører til en rekke problemer mellom dem. En ny student, Angela, flytter til Philadelphia og begynner et forhold til Shawn. I vinterferien går elevene på ski i forbindelse med en skoletur. Cory forstuer en ankel - og Lauren, en skihytte-ansatt, tar seg av ham. De to deler et kyss, men Cory lyver for Topanga. Når Topanga oppdager at Cory løy, går de fra hverandre. Cory, opprørt etter bruddet, blir full og ender opp med å bli arrestert - sammen med Shawn. De to blir enige om å aldri drikke alkohol mer, men Shawn bryter løftet og dukker opp ved skolen full. Shawn innser at alkoholisme går i familien hans, og at han burde slutte å drikke.

Topanga tilgir Cory etter å ha delt hennes eget kyss med en tidligere venn fra grunnskolen. Hun innser at ingen kyss betyr mer enn de kyssene hun har delt med Cory. Cory og Topanga gjenforenes og deltar på et skole-ball sammen, hvor de blir kåret til konge og dronning. Men samme kveld kunngjør moren til Cory, Amy, at hun er gravid. Mr. Feeny bestemmer seg for å pensjonere seg ved slutten av skoleåret, og flytter til Wyoming. Imidlertid kommer han snart tilbake fra pensjonist-tilværelsen, og fortsetter med undervisningen. Topanga blir akseptert til Yale University, men Cory ønsker ikke at hun skal forlate ham. Etter eksamen forteller Topanga at hun ikke ønsker å begynne ved Yale, fordi hun ønsker å være sammen med Cory. Topanga frir til Cory. Men parets foreldre blir opprørte over at ungdommene har forlovet seg i så ung alder.

Sesong 6–7: College[rediger | rediger kilde]

Shawn, Cory, Topanga og Angela begynner sammen med Jack og Eric ved Pennbrook University. Rachel McGuire, en ny student fra Texas, flytter inn hos Eric og Jack. Dette fører til problemer mellom dem, ettersom begge guttene blir forelsket i henne. Faren til Angela forsøker å rekruttere studenter til hans ROTC-program for militæret. Mr. Feeny blir tilbudt en lærer-jobb ved universitetet, og får etter hvert romantiske følelser for en dekan - og begynner et forhold sammen. Topangas foreldre går gjennom en skilsmisse, og Topanga bestemmer seg for å avbryte bryllup-planene med Cory. Hun slår helt opp med Cory, og forteller ham at hun ikke tror på ekte kjærlighet.

Chet dør senere av et hjerteinfarkt, og Jack reagerer med å innrømme hans egentlige følelser for Rachel. Eric bestemmer seg for å flytte ut av leiligheten, slik at han ikke kommer i veien for Jack og Rachel. Shawn reiser på biltur for å håndtere farens dødsfall, og sier at han aldri kommer tilbake. Han kommer imidlertid tilbake når den nye Matthews-babyen, Joshua, blir født prematurt, og har en liten sannsynlighet til å overleve. Shawn mottar et brev fra moren sin, og innrømmer at hun ikke var hans biologiske forelder. Shawn søker uten hell etter sin biologiske mor. Shawn og Cory har utfordringer i forholdet gjennom sesongen, inkludert dagen for Corys bryllup.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]