Et glass vann

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Et glass vann
orig. Das Glas Wasser
Generell informasjon
Utgivelsesår1960
Prod.landTysklands flagg Tyskland
Lengde111 min.
Språktysk
Bak kamera
RegiHelmut Käutner
ProdusentGeorg Richter
MusikkBernhard Eichhorn
SjeffotografGünther Anders
Eksterne lenker

Et glass vann [1] (original tysk tittel: Das Glas Wasser) er en tysk historisk musikal fra 1960 skrevet og regissert av Helmut Käutner etter det franske lystspillet Le Verre d'eau av Eugène Scribe med handlingen satt til London i 1710 under den spanske arvefølgekrigen.

Handling[rediger | rediger kilde]

Fremdeles ung og uerfaren, Anne, dronning av Storbritannia, en svak dronning under påvirkning av Sarah Churchill, hvis intriger er et forsøk på å vise hennes egen ektemann hertug av Marlborough i et bedre lys. Henry St. John, en journalist og opposisjonsleder, forsøker imidlertid også å påvirke dronningen. Han ønsker å avslutte den britiske krigen mot Frankrike så snart som mulig.

Sarah møter den unge Arthur Masham, fenrik blant dronningens vakter. Men Henry St. John vet at Masham er forlovet med Abigail, en butikk-assistent i en smykke-butikk. Masham dreper en veldig rik fetter av Henry i en duell. Henry arver dermed en enorm formue, og tittelen Lord Bolingbroke. Han vinner også neste runde, og får en stilling i dronningens hoff og får dermed innflytelse for seg selv. Tidevannet ser ut til å vende seg til Sarahs favør når hun og noen andre overrasker dronningen under et nattlig møte med Masham.

Medvirkende[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Filmen på filmweb.no» (norsk). Besøkt 25. februar 2016. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]