Et bittersøtt liv

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Et bittersøtt liv
orig. Dalkomhan insaeng
Generell informasjon
SjangerKrim / Film noir
Utgivelsesår2005
Prod.landSørkoreansk
Språkkoreansksk
Eksterne lenker

A Bittersweet Life (Et bittersøtt liv) er den engelske tittelen på filmen Dalkomhan insaeng fra 2005, regissert og skrevet av den sørkoreanske regissøren Lee Byung-hun. Filmen hadde premiere ved Filmfestivalen i Cannes 2005.

Handling[rediger | rediger kilde]

Kim Sun-woo er en høytstående håndlanger for den kriminelle Kang (spilt av Kim Yeong-cheol) og de deler bekymringer over problemer med Baek Dae-sik (spilt av Hwang Jung-min) en sønn fra en rivaliserende kriminell familie. Kang, som forbereder seg på å reise på forretninger, gir Sun-woo i oppdrag å følge etter sin unge elskerinne Hee-soo som Kang frykter har en affære med en annen mann.

Sun-woo utfører sin plikt, men han blir samtidig betatt av den unge kvinnens skjønnhet samtidig som glimt fra hans ensomme, tomme personlige liv kommer mer frem. Når han oppdager Hee-soo og kjæresten hennes hjemme hos henne, banker han opp mannen og planlegger å informere Kang. Imidlertid ombestemmer han seg, og skåner de to under forutsetning av at de ikke lenger ser hverandre igjen - noe som gjør at Sun-woo får problemer med Hee-soo. Senere blir Sun-woo kidnappet av Baeks håndlangere. De forbereder seg på å drepe ham, men Kang redder ham i tide.

Kang, som har fått vite om forsøket hans på å dekke over Hee-soos affære, stiller spørsmål ved hans motiver - men han nekter å svare. Kang beordrer mennene sine til å torturere Sun-woo, men ombestemmer seg og gir ham en mulighet til å fikse problemet. Så han lar Sun-woo gå. Sun-woo gir Hee-soo en avskjedsgave, og forsøker deretter å skaffe seg en pistol. Men avtalen går dårlig, og han ender opp med å drepe våpen-selgerne. Dette pådrar seg en vendetta mot broren til en av forhandlerne, som går på nattklubben han arbeider ved. Sun-woo lokker Baek til en skøytebane, og dreper ham - men blir skadet i prosessen.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]