Erling Røed Larsen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Erling Røed Larsen
Født6. apr. 1968Rediger på Wikidata (54 år)
Beskjeftigelse ProfessorRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata

Erling Røed Larsen (født 6. april 1968) er en norsk samfunnsøkonom. Han er professor II[1] ved Handelshøyskolen BI og forfatter av flere bøker som formdiler samfunnsøkonomi.

Han kommer fra Larvik. Røed Larsen har en dr.grad (PhD) fra 2001 i økonomi fra University of California, Berkeley.[2] I 2012 grunnla Røed Larsen forlaget Scriptorium. Den første utgivelsen på forlaget var Røed Larsens egen bok; "Penger". Han har publisert et tjuetalls fagartikler i internasjonale tidsskrifter og presenterer jevnlig sin forskning på vitenskapelige konferanser. Han har skrevet over 100 kronikker og kommentarartikler i Aftenposten. Han er opptatt av populærvitenskapelig formidling, og er en aktiv foredragsholder. Fra 2018 er han medlem av Domstolkommisjonen, som leverer sin innstilling i 2020. Høsten 2018 ble han leder av det nye forskningssenteret Housing Lab, som ble opprettet ved Oslomet – storbyuniversitetet.

Debattant[rediger | rediger kilde]

I Aftenposten sier han at kø på veiene er «rent sløseri med landets viktigste ressurs: Hoder og hender».[3] Innfører man rushtidsavgift vil «køen forsvinne som dugg for solen i Sahara»[3] og «veipriser vil fungere som andre priser: de vil regulere adgangen til et knapt gode slik at køer unngås».[4]

Bibliografi[rediger | rediger kilde]

Liste over noen utgivelser.[2]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ https://www.bi.no/om-bi/ansatte/institutt-for-samfunnsokonomi/erling-roed-larsen/
  2. ^ a b «Senior Research Fellow Erling Røed Larsen». SSB. Arkivert fra originalen 22. mai 2008. Besøkt 22. mai 2008. 
  3. ^ a b Erling Røed Larsen (7. september 2007). «Het potet: Rushtidsavgift». Aftenposten. Besøkt 9. september 2007. 
  4. ^ Erling Røed Larsen (27. juni 2005). «Veipriser og rushtrafikk». Aftenposten. Besøkt 9. september 2007. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

David face.pngDenne biografien er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den. (Se stilmanual)