Entropia Universe

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Entropia Universe
UtviklerMindArk
SpillmotorCryEngine
PlattformMicrosoft Windows
SjangerMMORPG og førstepersonsskytespill
Modusflerspiller

Entropia Universe (Tidligere Project Entropia) er et virtuelt univers med en virtuell økonomi, hvor Entropia Universe valuta can veksles med USA Dollar. Spillet er ikke offisielt et MMORPG, men det har en god del elementer fra MMORPGs.

Utviklingen av Entropia Universe startet i Sverige i 1995. Kommersielt ble det lansert i begynnelsen av 2003.

«Spillet» kan lastes ned gratis, men man starter ikke med noe utstyr. For å kjøpe utstyr, må man benytte PED (Project Entropia Dollar). PED kan man kjøpe for USD og 1 USD = 10 PED.

En viktig forskjell mellom Entropia Universe og andre MMORPG'er, er muligheten til å veklse inn virkelig valuta (fra kredittkort eller lignende) i PED. Man har også samme mulighet til å veksle inn PED i USD å få dem godskrevet egen bankkonto. Dette gjør det teoretisk mulig å tjene penger på å spille videospill.

I spillet kan man drepe monstre, lete etter mineraler, lage våpen og drive med aktiv handel samt spekulasjon.

Nøkkelen til verdier i spillet er noe som kalles for TT-verdi. TT står for «Trade Terminal». Det finnes slike trade terminals inne i spillet, men de har kun begrenset utvalg av utstyr for salgs. TT-verdi er en garantert sum PED man får når man selger et objekt i spillet til en Trade Terminal. Siden det er større etterspørsel enn tilbud etter enkelte objekter, så får disse en tilleggsverdi som avhenger av hvor mye en potensiell kjøper er villig til å gi. Denne tilleggsverdien varierer voldsomt og det kan nevnes at sjeldent medisinutstyr nå omsettes for over ett hundre tusen norske kroner, selv om TT-verdien kun er på noen få hundre norske kroner. De enkleste våpen (virtuelle) i spillet koster noen få PED.

Omgivelser[rediger | rediger kilde]

Handlingen i spillet foregår på planeten Calypso og i noen områder rundt denne som romstasjonen Crystal Palace og Club Neverdie lokalisert på en asteroide. Ved Calypso har man til nå oppdaget 2 kontinenter, Eudoria og Amethera. Det befinner seg flere byer av forskjellig størrelser både i Eudoria og i Amethera. Ved Amethera er det åpent for at spillere selv administrerer landområder og dette er veldig populært. I løpet av Juli 2006 ble det auksjonert landområder som bragte inn 200.000 USD. [1]

Økonomi[rediger | rediger kilde]

Spillet baserer seg på valuta lik det som vi kjenner til fra den virkelige verden. Spillets valuta er PED. (Fra Project Entropia Dollar) I spillet har man også 1/100 PED som kalles for PEC. (Project Entropia Cent) 10 PED = 1 USD. Det kan veksles inn valuta fra den virkelige verden til spillet. På den samme måten kan man veksle inn valuta fra spillet og ut til den virkelige verden. Den vanligste måten å veksle inn valuta er med kredittkort. For å ta ut penger har det nylig blitt introdusert et ATM-kort som kan benyttes i minibanker eller til varekjøp, som et vanlig kredittkort. I tillegg til dette, er det mulig med andre former for pengeoverføringer.

Samfunn[rediger | rediger kilde]

I Entropia Universe er det lagt opp til et godt samhold blant spillerne. Det finnes en del «societies» som deler spilleres interesser i spillet. Det kan være generelle grupperinger eller grupperinger fordelt på interesser som jakt, mining, konstruksjon, handel og spekulasjon.

Erfaring[rediger | rediger kilde]

All aktivitet som blir utført i spillet gir erfaring. Dette blir omtalt som «skills». I Entropia Universe finnes det ikke maksimalgrenser for skills. Skills kan også kjøpes og selges blant spillerne gjennom skillimplanter.

Spillere[rediger | rediger kilde]

Det finnes spillere fra hele verden, men for tiden er det flest fra Sverige, Danmark, USA og Norge. Pr. august 2006 er det registrert 470.000 brukerkonti.

Skatt[rediger | rediger kilde]

Skatteetaten har gitt en uttalelse om beskattning av inntekt fra entropia universe, som kan leses på: Skatteetaten

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]