En kvinnes triumf

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
En kvinnes triumf
orig. Dance, Fools, Dance
Generell informasjon
Utgivelsesår1931
Prod.landUSA
Lengde80 min.
Språkengelsk
Bak kamera
RegiHarry Beaumont
Prod.selskapMetro-Goldwyn-Mayer
Eksterne lenker

En kvinnes triumf (originaltittel: Dance, Fools, Dance) er et amerikansk kriminaldrama fra 1931 regissert av Harry Beaumont med Joan Crawford, Clark Gable, og Lester Vail i hovedrollene.

Dette var den første av åtte filmer Crawford spilte inn med Gable.

Handling[rediger | rediger kilde]

Bonnie Jordan og hennes bror Rodney får livet snudd på hodet når faren deres mister hele sin formueaksjemarkedet, og kort tid senere dør etter et hjerteinfarkt. Arven deres har dermed blitt utslettet over natten, og søsknene må å si opp tjenerne deres, selge alle eiendommene sine, og finne annet arbeid for å tjene mer penger. Bonnie får snart arbeid som journalist for en avis. Rodney blir involvert i en gjeng, men ting begynner å eskalere veldig raskt.

Rodney og gjengen skyter mot en rivaliserende gjeng. Ting blir enda verre når Bonnies kollega Bert Scranton får informasjon om saken, og gjeng-sjef Jake Luva (spilt av Clark Gable) beordrer Rodney til å drepe Bert under trussel om at de kommer til å drepe Rodney hvis han ikke gjennomfører drapet. Bonnie får i oppgave å undersøke drapet på Bert, og oppdager til slutt sannheten om at broren hennes var morderen.

Medvirkende[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]