Emily Procter

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Emily Procter
Emily Procter at Fashion Rocks 2008 cropped.jpg
FødtEmily Mallory Procter
8. oktober 1968 (50 år)
USA Raleigh, Nord-Carolina
Partner(e) Paul Bryan (2008–)
Utdannet ved East Carolina University, Ravenscroft School
Beskjeftigelse skuespiller
Nasjonalitet USA
Medlem av Alpha Delta Pi
Aktive år1995–
Nettstedhttp://www.emilyprocter.com
IMDbIMDbRedigere på wikidata

Emily Mallory Procter (født 8. oktober 1968 i Raleigh i Nord-Carolina) er en amerikansk skuespillerinne, best kjent for sine roller i serien Presidenten som Ainsley Hayes og i CSI: Miami som Calleigh Duquesne.

Biografi[rediger | rediger kilde]

Procter ble født og vokste opp i Raleigh i Nord-Carolina. Hun gikk på Ravenscroft School i Raleigh. Deretter studerte hun journalistikk og dans ved East Carolina University. Etter universitetet ble hun ansatt som værjournalist i WNCT-TV i Greenville, North Carolina.

Karrieren[rediger | rediger kilde]

Etter at Procter flyttet til Los Angeles betalte hennes far for to års skuespillerutdannelse. Til og med før hun var ferdig med eksamen hadde hun de første små rollene i Jerry Maguire (1996) og Breast Men (1997) hvor hun spilte sammen med David Schwimmer og Chris Cooper. I den 3. sesongen (1995–96) av Lois & Clark: The New Adventures of Superman spilte hun Lana Lang som den første blonde skuespillerinnen i den rollen. Hun hadde en liten rolle som Mavis i 1997 i filmen The Dukes of Hazzard: Reunion!

Procter hadde også en stadig gjesterolle som Associate White House Counsel Ainsley Hayes i NBC-serien Presidenten.

Procter fikk sitt store gjennombrudd i rollen som Calleigh Duquesne i fjernsynsserien CSI: Miami. Hun tok rollen etter å ha pratet med sin venninne Jorja Fox.[1]

Proctor deltok i Live Earth 2007 hvor hun sammen med flere andre skuespillerinner leste en fortelling skrevet av Michelle Gardner-Quinn mens Gardner-Quinn var student ved University of Vermont.[2]

Personlige liv[rediger | rediger kilde]

Procter har gitt tid som skuespillerinne for Young Storytellers Program.

Procter kan mye om interiørdesign og antikke gjenstander. Hun setter disse interessene ut i livet i det spanskbygde huset fra 1921, som hun eier.

Procter er en god pokerspiller. Hun sier at hun lærte spillet som barn når hennes far spilte penny poker med henne. Hun har allerede deltatt i minst en celebrity poker tournament. Hun er også opptatt av blomsterpuslespill og prøver å sette dem sammen hurtigere og hurtigere for hver gang.

Filmografi[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Evelyn Teo (4. september 2005). «Procter prospers». www.star-ecentral.com. Besøkt 24. november 2007. 
  2. ^ http://www.youtube.com/watch?v=zctmNe0t-wU

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]