Elmore (bil)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Elmore
Elmore 1909.gif
Bransje Bilindustri
Etablert1893
Opphørt1912
MorselskapGeneral Motors
HovedkontorElmore
LandUSA


Elmores logo
1908 Elmore Modell 40

Elmore Manufacturing Company var en produsent av biler og sykler (1893-97) med hovedkontor i Clyde, Ohio, fra 1893 til 1912. Selskapet tok sitt navn fra sitt opprinnelige produksjonsted, den nærliggende landsbyen, Elmore. Det ble grunnlagt av Harmon von Vechten Becker og hans to sønner, Jakob og Burton, Elmore brukte en to-takts motor, både én- eller tosylindrede versjoner. De produsert senere en 3-sylindret i tillegg.

Historie[rediger | rediger kilde]

Den minste 1904 modellen var Elmore Convertible Runabout. Utstyrt med en tonneau hadde den  plass til fire passasjerer og ble solgt for bare 650 dollar, noe som gjorde den til en av de minst kostbare biler på markedet. Den flate en-sylindrede motor var plassert i sentrum av bilen og  produserte 6,5 Hk og hadde en 2-trinns girkasse.Bilen veide 476 Kg

Elmore Runabout var den neste som ble bygget. Den hadde plass til to passasjerer og ble solgt for 800 dollars. Den vertikalt monterte to-sylindrede motor lå  i sentrum av bilen og ytet 6 Hk. Bilen hadde 3-trinns girkasse og veide 635 Kg

Topp-modellen var Elmore Tonneau. Det hadde plass til fire passasjerer og kostet 1 400 dollar. Motoren var 2-sylindret og montert i bilens front. Den ytet 12 Hk. Bilen veide 680 Kg.

General Motors[rediger | rediger kilde]

I 1908 fanget Elmores tre-sylindrede to-takts motor oppmerksomheten til William C. Durant, grunnleggeren av General Motors. Han kjøpte selskapet året etter og Elmore ble en av General Motors' divisjoner. Etter Durant ble tvunget ut av General Motors i 1910 var Elmore merket ute av markedet, sammen med flere andre dårlige merker for å hjelpe General Motors til å oppnå finansiell stabilitet.

Referanser[rediger | rediger kilde]