Elisabeth Ødegård Widmer

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Elisabeth Ødegård Widmer
Født15. januar 1969
Beskjeftigelse Sanger
Nasjonalitet Norge

Elisabeth Ødegård Widmer (født 15. januar 1969) er en norsk musiker og sanger. Hun deltok i Melodi Grand Prix 1995 med låten «Til en stjerne».

Album[rediger | rediger kilde]

Hun startet sin sangkarriere i 1983 med albumet Fylt av liv med musikerne fra Lava. I 1985 kom oppfølgeren «Svart på hvitt», hvor hun fikk hjelp av gospellegenden Andrae Crouch på duetten «He’s coming back». Bill Maxwell fra bandet Koinonia var med som co-produsent i Oslo sammen med Tore Aas. Samarbeid skulle føre til et tredje album: Soon (1987), som ble spilt inn i Los Angeles med Crouch som medprodusent og bandet Koinonia som studiomusikere. Tore Aas var også produsent her. Senere har hun utgitt albumene Svart på hvitt i 1986 Sanne spor i 1991.

Oslo Gospel Choir[rediger | rediger kilde]

I 1988 ble Elisabeth medlem av Oslo Gospel Choir. Hun var med her i 15 år. Mange album og turneer og TV-opptredener ble det i løpet av i disse årene. I 1989: turne og plateinnspilling med rockeartisten Larry Norman (USA). I 1991 gjorde hun et soloalbum til: Sanne spor innspilt i Oslo med Bengt Egil Hansen som produsent.

NRK-samarbeid[rediger | rediger kilde]

Elisabeth var også programleder med Rune Larsen i adventsserien «Adventstid» som gikk på NRK i desember 1998. Her fungerte hun som sanger og programleder. I 2010 kom det et femte album: «Like a garden» Dette ble en plate som er mer som meditativ lovsangsplate, stemningsfull og laidback. Et album med egenkomponert låtmateriale godt hjulpet av gitarist Svein Skulstad og musiker/produsent Stein Austrud.

Diskografi[rediger | rediger kilde]


musikerstubbDenne biografien om en musiker er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.