Eivind Brydøy

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Eivind Brydøy (født 1964) er en norsk manager, opprinnelig fra Tønsberg. Han har tidligere hatt verv som vise-formann i IMMF (International Music Managers Forum) og sittet i forskjellige råd i Norge som kontrollkomiteen til Norgesnettet, varamedlem i Festivaltildelingsutvalget/Rikskonsertene, Kultureksportutvalget under Turid Birkeland som Kulturminister, Styringsgruppa for Kulturnæringsplan under Buskerud Fylkeskommune. Han er fremdeles aktiv i IMMF ved at han sitter i world council for IMMF.

Etter å ha arbeidet noen år for Stageway, var Brydøy med å starte selskapet Artistpartner sammen med Svein Jacob Bye. Han var med i starten av Di derres karriere med blant annet albumet «Jenter & sånn». Arbeidet også med Anne Grete Preus «Millimeter» på både plate og turnè. Han jobbet med management for Bertine Zetlitz og jobbet blant annet med hennes USA lansering på selskapet Nettwerk i tillegg til aktiviteter i Norge. Han har også i mange år arbeidet med soul artisten Noora Noor.

Etter at Brydøy forlot artistpartner og satte opp eget management har han i stor grad jobbet med Kaizers Orchestra fra deres første album «Ompa til du dør» frem til idag. Han har vært aktiv i all utenlandslansering av Kaizers Orchestra fra deres første opptredener på Roskildefestivalen i Danmark og Eurosonic i Nederland til signering med Universal Tyskland. Andre artister han har jobbet med de siste årene er Noora Noor, Animal Alpha, Ledfoot, Amund Maarud, Frida Amundsen og Yohanna.

En av hans interesser har vært anvendt bruk av data. Han har arbeidet i det norske selskapet Artspages, nå med navn Phonofile. Han er nå engasjert i et selskap som driver digital distribusjon av musikk til iTunes, WIMP, Spotify og andre med navn Believe Digital . Han er styremedlem i Bach Technology Gmbh som står bak Music DNA. Han er også gjesteforeleser på Music Management studiet ved Høgskolen i Hedmark, Rena.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]