Eirik J. Hovland

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Eirik J. Hovland
Beskjeftigelse Statsviter, medieviter, filolog, kunstner, musiker og lektor med tilleggsutdanning.

Eirik Jeffrey Hovland (født 30. juni 1987 i Tønsberg) er en norsk statsviter, medieviter, musiker, kunstner og filolog.

Karriere[rediger | rediger kilde]

Oppvekst[rediger | rediger kilde]

Eirik J. Hovland vokste opp i det eldste villastrøket på Nes, mellom Råel og Husvik, i Tønsberg. Hovland var elev ved Husvik barneskole, Presterød ungdomsskole og Melsom videregående skole. Under hele oppveksten var Eirik aktiv i fotballmiljøet til lokalklubben Flint. Hovland var kjent for sin usedvanlig hurtige og tekniske spillestil på både høyre og venstre ving, og skjøt like hardt og presist med begge beina. Eirik ble ofte sammenliknet med spillere som Roberto Baggio og Ronaldinho. Hovland hadde blant andre sin egen far, Olav, som trener. Olav har tidligere vært trener for og lærer til Morten Ramm som vokste opp i det samme fotballmiljøet.

Under studiene var Hovland aktiv i studentidretten innen fotball, innebandy og basketball. Eirik deltok også i en rekke norgesmesterskap i Shorin Ryu Karate, og vant blant annet gull i kata i 2008.

Hovland var interessert i sang og musikk fra en tidlig alder. Utenom sang, ønsket han først å spille trommer og piano, men gikk over til gitar. Det hele skjøt fart da Eiriks foreldre ga han sin egen gitar, en akkustisk Ibanez med stålstrenger. Han gikk etter hvert over til el-gitarer fra Hamer og senere til Jackson parret med Roland-forsterkere.

Ettersom digitalisering og digital musikk var på fremmarsj, viste Hovland en begynnende interesse innenfor data og digitalisering. Ved hjelp av enkelt opptaksutstyr og enkle musikkprogrammer var Eiriks reise som musiker og produsent i gang.

Arbeid[rediger | rediger kilde]

Innenfor høyere utdanning og forskning har Hovland høstet internasjonal anerkjennelse for sin avhandling «American Exceptionalism - What Characterizes American Exceptionalism?» ved Universitetet i Lodz. Avhandlingen tar i hovedsak for seg USAs krig mot terror i Afghanistan og Irak. Hovland legger spesielt vekt på George W. Bush-regjeringens bruk av spredningen av demokrati som et virkemiddel for å få støtte og anerkjennelse av europeiske stater. Tidligere har forskning på feltet basert seg på to retninger, enten krigen mot terror eller USA's spredning av demokrati. Hovland var den første til å beskrive fenomenet der USA går fra retningen om krig mot terror og over til å spre demokratiet, og introduserte begrepet «the bait and switch-strategy» for fenomenet.

Hovland har også jobbet som lektor med tilleggsutdanning ved norske skoler, der iblant Drammen videregående skole ved Inspiro-linja.

Kreatør og designer[rediger | rediger kilde]

Oslo Fashion Week[rediger | rediger kilde]

Lodz Fashion Week[rediger | rediger kilde]

House of Hovland[rediger | rediger kilde]

Opprettet i 2008.

  • The Past Tense (2013)


Diskografi[rediger | rediger kilde]

Thalion[rediger | rediger kilde]

Album
  • Thalion (2003)

Znerk[rediger | rediger kilde]

Singler

Radio E.T[rediger | rediger kilde]

Klipp og jingel-er

EJ 'n Thaz[rediger | rediger kilde]

EP-er
Senil Konfus og Falsk Metronom

Duoens alter ego, rappegruppe.

Singler
EP-er

Slave Leia Gold Bikini[rediger | rediger kilde]

Slave Leia Gold Bikini var et norsk progressiv, ekstrem blackmetal-band som ble dannet i Tønsberg i 2011 av Eirik J. Hovland og Thomas "Thaz" Jumpin.

  • Album i 6 deler (2016)

«Album i 6 deler» (på engelsk «Album in 6 pieces») var, teknisk sett, seks individuelle album som ble sluppet med èn månedes mellomrom etter hverandre. De seks delene av albumet ble utgitt i rekkefølgen «1 Backing Tracks», «2 Bass», «3 Lead Guitar», «4 Trommer», «5 Rytme-gitar» og «6 Vokal». Forutenom i musikken, kom gruppens kunstneriske uttrykk frem i at «Album i 6 deler» ble utgitt på vinylplate grunnet Jumpins forkjærlighet for vinyl. Hovlands kunstneriske uttrykk kom frem i at albumet var delt opp i seks individuelle utgivelser. Ettersom alle delalbumene inneholdt kun ett lydspor, var tanken at albumene måtte spilles av på samme tidspunkt for å kunne lytte til albumet i sin helhet.

Ikke lenge etter den siste utgivelsen, sletter Jumpin mastertapen til «Album i 6 deler», den eneste digitale kopien. Etter denne hendelsen fantes det kun et begrenset antall fysiske kopier av «Album i 6 deler» i butikkene i hele verden. Hovland kommenterte muntlig på hendelsen på Slave Leia Gold Bikini sin Snapchat-story med «begun the bootleg war has» og med underteksten «Sad but true, I cri evri tiem». Det går et halvt år før duoen kommer til et komprimiss om at albumet skal relanseres, men denne gangen kun i MiniDisc-format.

  • Album i 6 deler (2017)

Relansert på MiniDisc.

  • Dat Crook on The Door-Tour (2017)

«Dat Crook on The Door-Tour» ble duoens siste turnè etter de hadde bestemt seg for å legge, det de omtaler som, «Slave Leia Gold Bikini-prosjektet» sitt på is.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]