Eiker videregående skole

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Eiker videregående skole
LandNorge
Org.nummer974605988
KommuneØvre Eiker kommune
StedHokksund
AdresseStrømshauggata 12, 3300 HOKKSUND
Nettstedbfk.no (no)
Beliggenhet
Kart
Eiker videregående skole
59°46′23″N 9°54′14″Ø

Eiker videregående skole ligger i Hokksund, i Øvre Eiker kommune. Skoleeier er Buskerud fylkeskommune. Rektor er Jan Helge Russnes.[1] Skolen har om lag 70 ansatte og litt over 500 elever. Skolen ble startet i 1960 under navnet 'Hokksund Gymnas', og skiftet til det nåværende navnet i 1994.

Etter noen år med en klasse som hadde tilholdssted på realskolen i Hokksund, var et helt nytt skolebygg ferdig i 1967. Til skolestart høsten 2001 var skolebygningen ferdig påbygget og modernisert.

Skolen tilbyr utdanningsprogrammene studiespesialisering og service og samferdsel, samt en spesialklasse. Skolen har et godt fagtilbud innen studiespesialisering innen realfagene og språk, samfunnsfag og økonomi. Dette gir studiekompetanse og adgang til høyskoler og universitet. I tillegg tilbys programfaget breddeidrett. Skolen har også samarbeid med Mjøndalen IF om et tilbud i toppidrett fotball.

Etter førsteåret ved service og samferdsel har man mulighet for å velge salg, service og sikkerhet. Deretter kan man bli lærling eller ta Vg3 påbygg generell studiekompetanse.

Eiker videregående skole har for tiden elevutveksling med skoler i Tyskland, Frankrike og Spania. Fra 2012 deltar skolen i et fylkeskommunalt "forseringsprosjekt". Der har elever i 10. klasse mulighet for å ta engelsk og matematikk på videregående skole-nivå. Elever i ungdomsskolens 9. og 10. trinn deltar på "Åpen dag" og "praksisdag" for å bli kjent med skolens tilbud. Skolen deltar i prosjektet NY GIV.

Det er også en løpebane og en sandvolleyballbane på området.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Rektor og skolens ledelse - Eiker videregående skole». eiker.vgs.no. Arkivert fra originalen 20. september 2020. Besøkt 11. november 2020. 

Kilder[rediger | rediger kilde]

  • Skeie, Jon: Fra splittet storbygd til kommunalt fellesskap. Øvre Eikers historie, bind 2. Utg. 2016.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]