Edward Hobart Seymour

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Edward Hobart Seymour
EdwardHobartSeymour.jpg
Født30. april 1840
Kinwarton
Død2. mars 1929 (88 år)
Maidenhead
Utdannet ved Radley College
Beskjeftigelse Militær offiser
Nasjonalitet Storbritannia, Det forente kongerike Storbritannia og Irland (–1927)
Utmerkelser Storkorsridder av Order of the Bath, storkorsridder av Royal Victorian Order

Edward Hobart Seymour (født 30. april 1840 i Kinwarton i Warwickshire, død 2. mars 1929 i Maidenhead i Berkshire) var en britisk admiral.

Liv og virke[rediger | rediger kilde]

Bakgrunn[rediger | rediger kilde]

Han var barnebarn av admiral Michael Seymour og nevø til admiral Michael Seymour. Han fikk sin utdannelse ved Radley College og Eastman's Naval Academy i Southsea.

Karriere[rediger | rediger kilde]

Seymour tjenestegjorde i Svartehavet frem til evakueringen fra Krim i 1856. Etter Krimkrigen ble han kommandert til HMS «Calcutta», onkelen Michael Seymours flaggskip. Dette skipet inngikk i de britiske styrker ved Kina. Han tok del i erobringen av Kanton (desember 1857). På HMS «Chesapeake» tok Seymour del i angrepet på Takufortene i september 1860.

I desember 1897 ble Seymour utnevnt til øverstkommanderende for den britiske kinaflåte. Tjenesten var fredfylt frem til bokseropprøret. Seymour ledet et mislykket fremstøt for å unnsette de utenlandske legasjonene i Beijing.

Seymour ble utnevnt til ridder storkors av Order of the Bath og ble tildelt Order of Merit. Utnevnelsen til øverste grad av Order of the Bath medførte at han ble adlet. Han fikk deretter rett til å føre tiltaleformen Sir foran sitt navn.

Memoarer[rediger | rediger kilde]

  • My Naval Career and Travels, 1911.

Kilder[rediger | rediger kilde]

  • Dictionary of National Biography, Oxford, 1997.