Ed Woodward

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Ed Woodward
Edward Gareth Woodward
Født9. nov. 1971Rediger på Wikidata (52 år)
Chelmsford
BeskjeftigelseBankier Rediger på Wikidata
Utdannet vedUniversity of Bristol
EktefelleIsabelle Nicole Caprano (2001)
NasjonalitetStorbritannia

Edward Gareth Woodward, kjent som «Ed» Woodward (født 9. november 1971) er en britisk revisor. Woodward har hovedansvaret for fotballklubben Manchester United, en rolle han har vært ansatt siden rett før overgangsvinduet sommeren 2013.

Utdanning[rediger | rediger kilde]

Woodward ble født i Chelmsford i Essex i de sørlige strøk av England, men gikk på skole i nabobyen Brentwood. Her gikk han på Brentwood School, som regnes som en av de skolene med høyere status i England, altså en av de skolene man helst vil gå på om man vil nå langt. Her gikk han fra 1983 til 1989, før han valgte å studere fysikk ved universitetet i Bristol fram til 1993. Etter fysikkstudiene bestemte han seg for hva han ville bli, og i løpet av 1996 var Woodward en ferdig utdannet revisor.

Karriere[rediger | rediger kilde]

I 1993 begynte Woodward å jobbe i PricewaterhouseCoopers, i en avdeling som drev på med revisjon og skatt. Det var på dette tidspunktet han bestemte seg for å bli revisor.

I 1999 gikk Woodward videre til et firma kalt J.P. Morgan & Co. som en investeringsrådgiver i meglerbransjen. Her jobbet han i 6 år før han fikk jobb hos en av hans klienter i en rolle som gikk ut på økonomisk planlegging. Denne klienten var Malcolm Glazer, og Woodward hadde akkurat hjulpet ham med å ta over den enorme fotballklubben Manchester United. Woodward ble ansatt i klubben, og i 2007 fikk han en jobb som satt ham i spissen for arbeidsgruppen som jobbet med markedsføring og sponsoravtaler. Woodward og resten av gruppen klarte å øke sponsorinntektene fra 48.7 britiske pund i 2005 til nesten 118 millioner britiske pund ved utgangen av 2012.

På grunn av sin fantastiske økonomiske ferdigheter ble Woodward sett på som en av de viktigste personene i Manchester United, og i 2013 ble Woodward klubbens funksjonelle leder ettersom den daværende direktøren for klubben, David Gill, bestemte seg for å gå av.

I april 2021 varslet Woodward sin avgang fra Manchester United. Det skjedde like etter at tolv europeiske klubber hadde varslet at de hadde planer om en egen «superliga» der de tolv grunnleggerklubbene ikke skulle kunne rykke ned. Klubbene var tre italienske, AC Milan, Inter og Juventus; seks engelske, Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United og Tottenham; og tre spanske, Atlético Madrid, Barcelona og Real Madrid. Forslaget møtte massive protester, og allerede to dager etter offentliggjøring trakk alle de seks engelske klubbene seg fra planene.[1]

Referanser[rediger | rediger kilde]