Eccellenza

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Eccellenza er det sjette nivået i italiensk fotball. Det er en regional liga, som består av 28 divisjoner, etter geografiske områder. Alle de 20 regionene i Italia er representert med minst én divisjon, med unntak av Piemonte og Aostadalen, som deler to divisjoner. Veneto, Toscana, Sicilia, Lazio, Emilia-Romagna og Campania, har 2 divisjoner hver, mens Lombardia har 3 divisjoner.

Opprykk og nedrykk[rediger | rediger kilde]

Opprykk

Etter ferdigspilt sesong, får vinnerne fra hver divisjon direkte opprykk til Serie D.
Hver divisjon har ett lag til som får muligheten til å delta i kvalifiserings kamper, som tar plass mellom Mai og Juni. Noen divisjoner velger andreplass-laget direkte, mens andre lager en serietabell med kvalifiseringskamper med topplagene i den serien, som igjen bestemmer hvem som skal ta del i den nasjonale kvalifiseringsrunden. Når de 28 deltakerne i den nasjonale kvalifiseringsrunden er ferdig, blir de delt inn i par, og skal spille to kamper mot hverandre.
De 14 vinnerne blir på nytt delt inn i par, og de 7 vinnerne av den andre runden får opprykk til Serie D. Det siste laget som får plass i Serie D, er laget som vinner Coppa Italia Dilettanti (den italienske amatør cupen).


  • 28 divisjon vinnere
  • 7 nasjonale kvalifiseringskamp vinnere
  • 1 Coppa Italia Dilettanti vinner

Nedrykk

Nedryksreglene er forskjellige fra hver region, men det er vanligvis tre lag som rykker ned til Promozione fra hver divisjon.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Autoritetsdata