Earls Court

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra Earl's Court)
Hopp til: navigasjon, søk
Earls Court
LandStorbritannia Storbritannia
Konst. landEngland England
Distrikt:Kensington and Chelsea
Admin. grevskap:Stor-London
Seremon. grevskap:Stor-London
StatusSted i Indre London
Befolkning9 659 (2001)
Postkode:SW5, SW10

Leiegård i Earls Court

Earls Court («jarlesetet») er et område i bydelen Kensington and Chelsea i det vestlige sentrale London. Det ligger mellom South Kensington og Hammersmith, med Old Brompton Road som en hovedveg gjennom området.

Navnet kommer fra Earl of Warwick and Holland, som eide grunnen og hadde en herregård her. Området begynte å bli bymessig utbygd med åpninga av Metropolitan District Railway i 1869, og fra 1880-åra og utover vokste dagens bebyggelse fram, med sine store leiegårder for Londons middelklasse. I løpet av 1900-tallet ble mange av leiegårdene omgjort til billige hoteller og herberger, noe som stadig preger Earls Court.

Etter krigen fikk Earls Court et betydelig tilsig av utenlandsstudenter, særlig fra Australia. Earls Court har også lenge vært et boligstrøk som har tiltrukket seg mannlige homoseksuelle.

Earls Court framstår som et noe nedslitt område på vestkanten, med billige puber, hoteller og butikker, og sterkt plaga av biltrafikk. Earls Courts mest ruvende bygg er Earls Court Exhibition Centre, en messe- og utstillingshall fra 1930-tallet, som også har blitt brukt til store konserter. Denne arenaen ble stengt i desember 2014, og bygget er for øyeblikket under riving.