E.T. the Extra-Terrestrial (videospill)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
E.T. the Extra-Terrestrial
UtviklerAtari, Inc.
UtgiverAtari, Inc.
DesignerHoward Scott Warshaw
Basert påE.T.
PlattformAtari 2600
Utgivelsedesember 1982
SjangerAction-eventyrspill
ModusEnspiller
En kopi av E.T. the Extra-Terrestrial, funnet der Atari begravde flere hundre tusen kopier av spillet, siden det solgte såpass dårlig.

E.T. the Extra-Terrestrial (ofte forkortet til E.T.) er et videospill for spillkonsollen Atari 2600 basert på filmen med sammen navn. Spillet ble utviklet av Howard Scott Warshaw og gitt ut desember 1982.[1] Målet i spillet er å lede den titulerte figuren gjennom flere nivåer for å samle deler til en romtelefon, som E.T. kan bruke til å kontakte hjemplaneten sin.

Warshaw ville at spillet skulle være en innovativ tilpasning av filmen,[2] og Atari trodde det ville oppnå høye salgstall basert på dens forbindelse med filmen, som var svært populær verden over. Forhandlingene for å sikre rettighetene til å tilpasse filmen til et videospill ble avsluttet i slutten av juli 1982, noe som ga Warshaw bare fem og en halv uke til å utvikle spillet i tide for julen 1982.[3] Spillet er ofte nevnt som et av de verste videospillene gitt ut og var en av de største kommersielle fiaskoene videospillhistorien. Spillets kommersielle fiasko og resulterende etterløp for Atari er ofte sitert som en medvirkende faktor til videospillkrakket i 1983.

Spillet ble kjent for å være av en eksepsjonell lav kvalitet, og ble et symbol på Videospillkrakket.[4] Likevel solgte det rimlig bra, over 1,5 millioner kopier.[4] Det forlot riktig nok mellom 2,5 og 3,5 millioner kopier usolgt.[5] Spillet fikk Atari til å tape enorme mengder penger.[6] Over 700 000 kopier av spillet ble begravd av Atari sammen med flere andre spill, i Alamogordo like før Atari gikk konkurs.[7]

Handling[rediger | rediger kilde]

Spilleren skal kontrollere romvesenet E.T. og målet er å samle tre deler av en inter-planetarisk telefon. Disse brikkene kan finnes spredt tilfeldig gjennom forskjellige groper, også referert til som brønner. Spilleren er utstyrt med en energi-måler på skjermen, som reduseres når E.T. utfører forskjellige handlinger (inkludert å flytte på seg, teleportering, falle i en grop, eller levitere. For å forhindre at energi-måleren synker alt for lavt kan E.T. samle deler som blir kalt Reese's Pieces, som brukes til å gjenopprette energien hans.

Etter at de tre telefon-bitene er samlet inn, må spilleren veilede E.T. til et område hvor han kan bruke telefonen. Dette lar E.T. kontakte hjem-planeten sin. Når dette anropet er gjennomført, vises en klokke øverst til høyre på skjermen. E.T. må komme seg til en landingssone før denne klokken når null. Når E.T. kommer til skogen hvor romskipet hans hadde forlatt ham, vil romskipet dukke opp på skjermen og ta med seg E.T. tilbake til deres egen planet.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «AtariAge - AtariAge Magazine Archive - Atari Age Magazine - Volume 1, Number 4 (Page 3)». www.atariage.com. Besøkt 23. mai 2016. 
  2. ^ «Classic Gaming Expo 2000: Keynote Addresses: Atari 2600 - Page 2 - Classic Gaming». 9. januar 2008. Arkivert fra originalen 9. januar 2008. Besøkt 23. mai 2016. 
  3. ^ «DP Interviews...». www.digitpress.com. Besøkt 23. mai 2016. 
  4. ^ a b Buchanan, By Levi. «Top 10 Best-Selling Atari 2600 Games». IGN. Besøkt 23. mai 2016. 
  5. ^ «Good Game Stories - Game Review: E.T. the Extra-Terrestrial». www.abc.net.au. Besøkt 23. mai 2016. 
  6. ^ Mikkelson, David. «Buried Atari Cartridges». snopes (engelsk). Besøkt 23. mai 2016. 
  7. ^ «Diggers Find Atari's E.T. Games In Landfill : NPR». 26. april 2014. Arkivert fra originalen 26. april 2014. Besøkt 23. mai 2016. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]